Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Σκληρή κόντρα Συρίγου – Φίλη για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Έντονη αντιπαράθεση είχαν ο Άγγελος Συρίγος και ο Νίκος Φίλης σε τηλεοπτική εκπομπή για την κατάσταση στην οποία ήταν οι Ένοπλες Δυνάμεις το 2019. 

Ο πρώην υφυπουργός Παιδείας τόνισε η Νέα Δημοκρατία παρέλαβε μια προβληματική κατάσταση, με τον πρώην υπουργό Παιδείας, αντιδρά έντονα.

Σε τηλεοπτικά εκπομπή του Attica, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε καταρχάς ότι «το σύστημα υγείας πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία» και ότι τα χρήματα για αυτό «μπορούν να βρεθούν είτε από το Ταμείο Ανάκαμψης, είτε από αξιοποίηση κονδυλίων του προϋπολογισμού».

Στη συνέχεια, ο Νίκος Φίλης αναφέρθηκε στην αγορά των F-35 η οποία, όπως είπε, «θα κοστίσουν τουλάχιστον 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ «πάρτε λιγότερα F-35, μην παίρνετε F-35, αφού μέχρι τώρα λέγατε ότι δεν τα χρειαζόμαστε»

«Η υγεία είναι το πρώτο θέμα, έχουμε επαρκή άμυνα, ο κόσμος θέλει επαρκή άμυνα και όχι τα γνωστά λαδιάρικα με τους εξοπλισμούς», είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε ότι «το χειρότερο είναι ότι το F-35 δεν αφορά την Τουρκία, αλλά τη Ρωσία, μπλέκετε την Ελλάδα σε μια αντιπαράθεση ως βέλος απέναντι στη Ρωσία».

«Ο κ. Μητσοτάκης έλεγε στη Βουλή πριν από δύο χρόνια ότι δεν τα θέλουμε, τώρα τα πασάρουν οι Αμερικανοί και τα πληρώνει», κατάληξε.
Ερωτήθηκε στη συνέχεια από τον πρώην υπουργό της Νέας Δημοκρατίας «σε τι κατάσταση ήταν οι ένοπλες δυνάμει το 2019».

«Ήταν σε αρίστη κατάσταση», απάντησε ο Νίκος Φίλης.

Ο Άγγελος Συρίγος συνέχισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρέλαβε το 2019 μια προβληματική κατάσταση.

«Από τα 17 Mirage 2000-5 που έχουμε, πετάγανε τα δύο γιατί δεν είχαν τακάκια για τα φρένα και προβλήματα στο Α ή Β σύστημα. Κανένα δεν είχε πυραύλους γιατί είχαν λήξει οι πιστοποιήσεις τους. Είχαμε “αόρατα” υποβρύχια, αλλά με τορπίλες του 1980 που θα αποκάλυπταν τη θέση τους. Είχαμε άρματα Leopard χωρίς πυρομαχικά».

Όπως εξήγησε αυτά ήταν προβλήματα που εμφανίστηκαν μέσα στην οικονομική κρίση, «αλλά με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διαλύθηκαν όλα».

Κατέληξε λέγοντας ότι αυτή την κατάσταση ώθησε την Τουρκία σε ενέργειες όπως στην πολύμηνη κρίση με το «Uruc Reis» από τον Ιούλιο του 2020 ως το τέλος της χρονιάς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στις 11 το πρωί της Παρασκευής το υπουργικό συμβούλιο - Ανακοινώνεται ο κατώτατος μισθός

Την Παρασκευή στις 11:00 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη συνεδρίαση θα ανακοινωθεί η αύξηση του κατώτατου μισθού, και θα παρου...

Φόρτωση άρθρων...