Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Σκουρλέτης: Τυχόν εκλογή του Κασσελάκη εισάγει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια αβέβαιη επόμενη μέρα

Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ο πρώην υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης.

«Εγώ ξεχωρίζω τις τέσσερις υποψηφιότητες από αυτή του κ. Κασσελάκη. Θεωρώ ότι η υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη, εάν τελικά είναι η νικηφόρα, είναι ένα “ραντεβού στα τυφλά” για τον ΣΥΡΙΖΑ», επεσήμανε σχετικά ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον «Alpha 98.9». 

«Όλοι αναφέρονται στην αυξημένη συμμετοχή κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί κανείς να το προσπερνά. Βεβαίως, επαναλαμβάνω ότι αυτή η συμμετοχή έχει μέσα της ένα στοιχείο το οποίο πρέπει να προβληματίσει κάποιον», πρόσθεσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Πολλές χιλιάδες κόσμου, σχεδόν το 27-28%, γράφτηκε στο κόμμα χτες και δεν ξέρω αν θα είναι και αύριο. Το λέω αυτό γιατί εγώ, για παράδειγμα, είδα στη δική μου περιοχή ανθρώπους που δημόσια, ακόμη και τώρα, υποστηρίζουν άλλα κόμματα τη αντιπολίτευσης και ήρθαν να ψηφίσουν με την λογική ότι «εγώ είμαι ενεργός πολίτης, με ενδιαφέρει ποιος θα είναι αρχηγός στην αξιωματική αντιπολίτευση και ήρθα να το επηρεάσω». Αύριο αυτοί θα είναι αλλού. Αυτά είναι τα δομικά προβλήματα ενός καταστατικού που ψηφίστηκε πέρυσι τον Μάιο και που, κατά τη γνώμη μου, ρευστοποιεί την πολιτική διαδικασία και την έννοια του κόμματος. Αυτά δεν τα ανακάλυψα τώρα, τα είχα πει και πέρυσι στο συνέδριο», όπως σημείωσε.

«Σημασία έχει τι αποτέλεσμα θα υπάρξει, διότι δεν είναι όλα τα πρόσωπα το ίδιο. Εγώ ξεχωρίζω τις τέσσερις υποψηφιότητες από αυτή του κ. Κασσελάκη. Θεωρώ ότι η υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη, εάν τελικά είναι η νικηφόρα, είναι ένα «ραντεβού στα τυφλά» για τον ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα διότι δεν τον ξέρουμε» υποστήριξε ο Πάνος Σκουρλέτης, προσθέτοντας για τον κ. Κασσελάκη πως «διότι δεν έκανε μία πολιτική καμπάνια. Διότι έχει στοιχεία μεταπολιτικής. Διότι είδαμε η εικόνα και η επικοινωνία να λειτουργούν εις βάρος ενός σαφούς περιεχομένου». «Αισθάνομαι την ανάγκη αυτά να τα πω και δημόσια και νομίζω ότι τυχόν εκλογή του εισάγει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια αβέβαιη επόμενη μέρα. Σε «αχαρτογράφητα νερά», σημείωσε.

Στο πλαίσιο αυτό, «δεν είναι ουδέτερες οι επιλογές. Παρ’ ότι θεωρώ ότι και οι πέντε υποψήφιοι παρουσίασαν με ευπρέπεια αυτό που είχε να παρουσιάσει ο καθένας, υπήρχε έντονο τοξικό και διχαστικό κλίμα από κάτω. Σας θυμίζω ότι έκαναν καμπάνια ορισμένοι λέγοντας ότι η Έφη Αχτσιόγλου οδήγησε τον Τσίπρα σε παραίτηση και ότι του είχε στείλει sms να φύγει. Αυτό επηρέασε κόσμο» περιέγραψε, για να συμπληρώσει ότι «αυτά τα στοιχεία έχουν υπονομεύσει την επόμενη μέρα εκ των πραγμάτων και δεν είδα να τα καταδικάζουν όλοι. Αντίθετα είδα και στελέχη που υποστηρίζουν τον κ. Κασσελάκη, να βγαίνουν και να κάνουν σκωπτικά σχόλια».

«Με το ποσοστό που πήρε ο κ. Κασσελάκης, προφανώς πηγαίνει με τους καλύτερους όρους στον δεύτερο γύρο, αλλά ο κόσμος θα κρίνει. Θα σας βάλω και μία παράμετρο η οποία δεν έχει αναφερθεί. Περίπου 40.000 μέλη, ήδη εγγεγραμμένα, δεν προσήλθαν σ’ αυτή τη διαδικασία. Από αυτούς που είχαν γραφτεί στο κόμμα μέχρι και πριν από ένα μήνα. Αυτό, καταρχάς, είναι ένα μεγάλο πολιτικό ζήτημα», όπως εξήγησε. «Αυτός ο κόσμος μπορεί να έχει φύγει. Μπορεί να έχει ψηφίσει άλλα κόμματα στις βουλευτικές εκλογές. Μπορεί να είναι απογοητευμένος. Κάποιοι μπορεί να είχαν κώλυμα. Αυτοί έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν στις δεύτερες εκλογές. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να γραφτούν νέοι», κατέληξε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ν. Ανδρουλάκης: Αδιανόητο να έχουμε συνεχιζόμενα κρούσματα που πλήττουν το κύρος του κράτους – Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Την Αμφιλοχία επισκέφθηκε το μεσημέρι της Κυριακής(28/4) ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ολοκληρώνοντας την τριήμερη περιοδεία του σε νομούς της Ηπείρου ...

Φόρτωση άρθρων...