Κυριακή
23 Ιουνίου 2024

Σκρέκας: «Σε δημόσιο έλεγχο το νερό, απαγορεύεται να το πάρει ιδιώτης»

Πολιτική

Σε ξεκάθαρη διαβεβαίωση πως το νερό θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο και δεν ιδιωτικοποιούνται προχώρησε ο Κώστας Σκρέκας στη Βουλή.

Μιλώντας στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου κατά τη συζήτηση πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, ο Κώστας Σκρέκας διαβεβαίωσε πως μέσω των διατάξεων του νομοσχεδίου όχι μόνο παραμένει η διαχείριση των υδάτων υπό δημόσιο χαρακτήρα, αλλά απαγορεύεται κιόλας η εκχώρησή τους σε ιδιώτες.

«Για τους παρόχους να το ξεκαθαρίσουμε. Έχουμε νομοσχέδιο στο άρθρο 1 της αιτιολογικής έκθεσης αλλά και το άρθρο 3 του νομοσχεδίου, για πρώτη φορά θωρακίζουμε τον δημόσιο χαρακτήρα της παροχής ύδατος στη χώρα», ανέφερε ο υπουργός.

«Ορίζουμε στο άρθρο 3 ότι οι πάροχοι ύδατος είναι μόνον οι δημόσιοι και δημοτικοί οργανισμοί ύδρευσης, τελεία και παύλα. Δεν χρειάζεται εδώ να έρχεστε και να λέτε... Θέλουμε το νερό να παραμείνει και θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο. Τι άλλο θέλετε; Γιατί δεν ακούτε αυτό που σας λέμε και γράφει ο νόμος. Σύμφωνα με το νόμο, είναι παράνομο ιδιώτης να παρέχει νερό στη χώρα. Μέχρι τώρα θα μπορούσε κάποιος να είχε δεύτερες σκέψεις. Το περιγράψαμε στο νόμο και αυτό μας δεσμεύει φυσικά», είπε ο Κώστας Σκρέκας.

Οι αναφορές του υπουργού προκλήθηκαν μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, που κατήγγειλε πως οι διατάξεις του νομοσχεδίου ανοίγουν το δρόμο της ιδιωτικοποίησης.
«Σιγά σιγά το ιδιωτικοποιούμε το νερό, σαν σαλάμι, κόβοντας φέτα φέτα…», ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σκέρτσος: Η λάθος συνταγή της αντιπολίτευσης και το λάθος παράδειγμα της Ισπανίας για τη μείωση του ΦΠΑ

Ανάρτηση στο Facebook με την οποία αναλύει αν τελικά περνάει στις τιμές για τον καταναλωτή ή όχι ο μειωμένος ΦΠΑ έκανε ο Άκης Σκέρτσος. Στην ανάρτησή του ο υπουργός Επικρατείας ...

Μητσοτάκης: Οι πολίτες μας ζητούν να προχωρήσουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα - Προσλήψεις στον ΑΣΕΠ μέσα σε ένα έτος

Με το μήνυμα που έλαβε η κυβέρνηση από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, ξεκίνησε τον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην καθιε...

Φόρτωση άρθρων...