Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Στ. Κασσελάκης στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ.: Κανένας λόγος για δημοψήφισμα – Να επιστραφούν οι έδρες από Τσακαλώτο, Πέρκα και Κούλογλου

Εκτός κόμματος όσοι εκτοξεύουν ύβρεις και συκοφαντίες

Πολιτική

Kάλεσμα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και στην Πέτη Πέρκα να παραδώσουν την έδρα στο κόμμα απηύθυνε ο Στέφανος Κασσελάκης σε παρέμβασή του μετά την αποχώρηση της Ομπρέλας. Ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε το ίδιο και από τον Στέλιο Κούλογλου, ο οποίος εξελέγη ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. «Σεβαστείτε τη βάση του κόμματος», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι «πλέον δεν υπάρχουν διαγραφές, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος δημοψηφίσματος για κανένα θέμα. Το καταστατικό θα ισχύει πάντα για όλους.

«Σήμερα αρχίζει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει στενός κύκλος. Θέλετε να δουλέψετε, Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα», είπε και απηύθυνε κάλεσμα ενότητας προς τα στελέχη που υποστήριζαν την Ομπρέλα. «Έχετε χώρο εδώ μέσα και η μόνη τάση είναι η δημοκρατική από τη βάση».

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε τα εξής:

«Υπάρχει μία επιστολή που έχει λάβει η γραμματεία την οποία δεν πρέπει κανείς εδώ μέσα να χειροκροτήσει. Δεν πρέπει κανείς εδώ μέσα να χειροκροτήσει για την αποχώρηση της ομπρέλας από την Κεντρική Επιτροπή

Όχι επειδή αισθάνομαι άσχημα για τα 43 άτομα που έχουν παραιτηθεί. Πολύς κόσμος που βασίζεται τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ βάσιζε τις ελπίδες σε αυτούς τους ανθρώπους.  Δεν μπορούμε να προσβάλλουμε με αλαζονεία όσους έδωσαν σταυρό σε αυτούς τους ανθρώπους εδώ μέσα

Και θέλω να πω στον κόσμο που έχει ευθυγραμμιστεί με αυτήν την πρώην τάση του ΣΥΡΙΖΑ πως έχετε χώρο εδώ μέσα. Η μόνη τάση θα είναι η δημοκρατική από τη βάση με τα όργανα να κάνουν πολιτική από εσάς για εσάς.

Υπάρχουν δυο βουλευτές που έχουν υπογράψει τον αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους θυμίζω τον κώδικα δεοντολογίας που έχουν συμφωνήσει.

Τον 2.β που λέει:

Όλοι/ες βουλευτές είναι υποχρεωμένες να τηρούν τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος. Όλοι που εκλέγονται με ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύονται ότι οι έδρες ανήκουν στο κόμμα και όχι στους ίδιους

Τους καλώ να δώσουν τις έδρες του ΣΥΡΙΖΑ. Στις πλάτες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τις έδρες.
 Και καλώ και τον κ. Κούλογλου να κάνει το ίδιο. Επιτέλους σεβαστείτε τη βάση του κόμματος, τον κώδικα δεοντολογίας που υπογράψατε.

Υπάρχει προφανώς μια πραγματικότητα το ότι πλέον δεν υπάρχουν διαγραφές, συνεπώς δεν υπάρχει κανένας λόγος δημοψηφίσματος για κανένα θέμα. Το καταστατικό του κόμματος πάντα ίσχυε και πάντα θα ισχύει.

Θα ακολουθήσει ένα κείμενο απόφασης από την επιτροπή και απλά ως διαφάνεια σε όλους σας σας λέω την διατύπωση που με βρίσκει πλήρη σύμφωνο: Τα άτομα που εκτοξεύουν τέτοιες ύβρεις και συκοφαντίες δεν μπορούν να φέρουν την ιδιότητα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, δεν μπορούν να εκπροσωπούν το κόμμα. Οι πειθαρχικές κυρώσεις επιβάλλονται από την επιτροπή δεοντολογίας.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, σήμερα αρχίζει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπα και χθες και το εννοώ, δεν υπάρχει στενός κύκλος .Θέλετε να δουλέψετε, ελάτε. Ιδού η Ρόδος και το πήδημα. Ξεσκονίζω ότι έχει ειπωθεί εδώ μέσα. Από αύριο είναι μία καινούργια μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, σας καλώ να αναλάβετε τις ευθύνες σας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανδρουλάκης από Γρεβενά: «Νίκη για το ΠΑΣΟΚ είναι η ευημερία του ελληνικού λαού» (Photos)

Στα Γρεβενά περιόδευσε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Σε δηλώσεις του ο Νίκος Ανδρουλάκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Κατ' αρχάς,...

Αντίστροφη μέτρηση για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου – Σε περιοδείες οι πολιτικοί αρχηγοί

Περίπου τρεις εβδομάδες απομένουν για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και τα κόμματα βρίσκονται σε θέσεις μάχης. Σφοδρά πυρά ανταλλάσσουν οι πολιτικοί αρχηγοί καθώς πλησιάζουμε πρ...

Φόρτωση άρθρων...