Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση δύο εβδομάδες πριν τις Εκλογές

Στα ύψη παραμένει η πολιτική αντιπαράθεση στην δρόμο για τις δεύτερες Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιουνίου. Όσο οδεύουμε προς τις δεύτερες κάλπες τόσο «φουντώνει» η πολιτική κόντρα. Τα κόμματα και οι πολιτικοί αρχηγοί ζητούν την ψήφο των πολιτών για την επόμενη τετραετία.

Νέα Δημοκρατία

Ασφαλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις κάλπες του Ιούνη που θα του επιτρέψει να υλοποιήσει μεγάλες αλλαγές στη χώρα, ζήτησε σε συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ψηφίζοντας Νέας Δημοκρατίας, οι πολίτες ξέρουν ακριβώς τι μπορούν να περιμένουν από μας. Οι ίδιοι μας βάζουν τον πήχη των προσδοκιών ψηλά. Όταν σου δίνουν τόσο υψηλό ποσοστό δεν είναι παντοδυναμίας, αλλά ευθύνης για μένα. Όσο πιο ψηλό είναι το ποσοστό, τόσο πιο πολύ πρέπει να δουλέψω την 26η Ιουνίου για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες των πολιτών».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αποκάλυψε πως στην επόμενη κυβέρνησή του, εφόσον εκλεγεί, σκοπεύει να «σπάσει» το υπουργείο Εργασίας και να δημιουργήσει υπουργείο Οικογένειας.

ΣΥΡΙΖΑ

Σε συνάντησή του με εργαζομένους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το διακύβευα των εκλογών, για το αν η χώρα θα κυβερνηθεί με πρόγραμμα που θα δώσει ανάσα στην κοινωνία ή που θα τη λεηλατήσει.

«Θα δώσουμε τη μάχη για να κερδίσουμε δικαίωμα λαού και κοινωνίας σε μια δίκαιη κοινωνία και ευημερία για όλους. Το δικαίωμα στην εργασία και κοινωνικό κράτος. Τη μάχη αυτή θα τη δώσουμε αποφασιστικά, απ’ όποια θέση, και σήμερα και αύριο και πάντα».

ΠΑΣΟΚ

Σε συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής» ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε πως στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να γίνει η πολιτική δύναμη που θα σταθεί εμπόδιο στην παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.

«Στόχος μας είναι στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ να γίνει η ισχυρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση που έχει ανάγκη η χώρα. Η προοδευτική αυτή δύναμη με τον προγραμματικό της λόγο και τις ρεαλιστικές της προτάσεις θα σταθεί εμπόδιο στην παντοδυναμία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη και θα είναι κάθε μέρα δίπλα στον πολίτη».

«Το πιο κρίσιμο για τον λαό μας είναι ποιος μπορεί να κάνει πραγματική αντιπολίτευση από την σκοπιά εργατικών λαϊκών συμφερόντων. Και τέτοια 100% μαχητική αγωνιστική αντιπολίτευση, μπορεί να κάνει μόνο το ΚΚΕ», τόνισε ο ΓΓ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πλεύση Ελευθερίας

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε σε επικρίσεις που δέχεται για τις αλλαγές στις λίστες των υποψηφίων, αναφέροντας πως όλοι ήταν ενήμεροι με προσωπικές και ομαδικές καταγεγραμμένες συναντήσεις και συνεννοήσεις.

«Ουδείς ποτέ εξέφρασε προσωπική επιθυμία να είναι πρώτος ή πρώτη στη λίστα. Ουδείς κατέθεσε αντιπρόταση. Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες είναι μια επίθεση που εκτυλίσσεται».

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει και στη «Νίκη» οι αλλαγές στις λίστες των υποψηφίων στις εκλογές του Ιούνη. Η Βασιλική Ζιάκα που βγήκε πρώτη στη Λάρισα και αντικαταστάθηκε από τον αντιπρόεδρο του κόμματος Γεώργιο Ρούντα, εξέφρασε την απογοήτευσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Προσπάθησα να πείσω το βουλευτήριο και τον πρόεδρο Δημήτριο Νατσιό, πως η απόφασή τους αυτή ήταν λανθασμένη, δεδομένου, μεταξύ άλλων, ότι οι ψηφοφόροι δεν ψηφίζουν όλοι αμιγώς κόμματα, αλλά κάποιοι ψηφίζουν πρόσωπα ή αποφασίζουν βάσει συνδυασμού των δύο. Δυστυχώς, δεν τα κατάφερα. Συγχωρέστε με».

Απαντώντας, η «Νίκη» επισημαίνει πως όποιος θέτει το προσωπικό του συμφέρον πάνω από το κοινό, θέτει εαυτόν εκτός κόμματος και προειδοποιεί πως ούτε εκβιάζει ούτε εκβιάζεται.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: Υπερσύγχρονο - Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους

Tο υπό ανέγερση νέο νοσοκομείο στην Κομοτηνή επισκέφθηκε το απόγευμα o Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών. Το νέο γενικό νοσοκομείο στην...

Μητσοτάκης: Προτεραιότητά μας το δημογραφικό και η προστασία της ελληνικής οικογένειας

Συνεχίζει τις περιοδείες του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου. Στην τελευταία του ανάρτηση ο πρωθυπουργός μίλησε για το δημογραφικό και την...

Κασσελάκης: Η Πολιτεία να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία για να φέρει ανάπτυξη στη Θράκη (Photos)

«Η Θράκη είναι παραμελημένη από την ελληνική Πολιτεία και ο καλύτερος τρόπος για να αποδείξει τη στήριξή της είναι να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεση της και να φέ...

Φόρτωση άρθρων...