Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Συνάντηση Πιερρακάκη με μουφτήδες και μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας

Με μουφτήδες και μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης. 

O Κυριάκος Πιερρακάκης  συνάντησε σήμερα τον Σοφολογιώτατο Μουφτή Διδυμοτείχου Χαμζά Οσμάν, τον Σοφολογιώτατο Μουφτή Κομοτηνής Τζιχάτ Χαλήλ και τον Σοφολογιώτατο Μουφτή Ξάνθης Νεζντέν Χεμσερή, τον Πρόεδρο Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Διδυμοτείχου Ιρφάν Μολλά, τον Πρόεδρο Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής Σελίμ Ισά, τον Πρόεδρο Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Ξάνθης Χαλήλ Καράνταγη και τον Πρόεδρο Συλλόγου Εκπαιδευτικών Μουσουλμανικής Θρησκείας Θράκης Ραχμή Μπασιά.

Οι Σοφολογιώτατοι Μουφτήδες ευχαρίστησαν θερμά τον Υπουργό για το ενδιαφέρον του για τη Θράκη και ειδικότερα για τη μουσουλμανική μειονότητα. Ζήτησαν την πλήρη εφαρμογή του νόμου 4964/2022 περί Μουφτήδων και Μουφτειών. 

Ο υπουργός παρουσίασε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενεργειών για την ικανοποίηση του αιτήματος.

Οι Πρόεδροι των ΔΕΜΠ ευχαρίστησαν για τη συνεχή υποστήριξη του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. στο έργο τους για τη συντήρηση και λειτουργία των τεμενών καθώς και στις φιλανθρωπικές δράσεις τους.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιεροδιδασκάλων Ισλαμικής Θρησκείας συνεχάρη την Ελληνική Πολιτεία για τον ειλικρινή σεβασμό της για τις θρησκευτικές ελευθερίες όλων και ειδικότερα της μουσουλμανικής μειονότητας Θράκης όπως αποδεικνύεται από την διδασκαλία του μαθήματος του Κορανίου στους μουσουλμάνους που φοιτούν στα δημόσια σχολεία της Θράκης.

Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, ευχαρίστησε τους συνομιλητές του για την ειλικρινή συνεργασία και διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα, με πλήρη σεβασμό στο Σύνταγμα και στη Συνθήκη της Λωζάνης θα συνεχίσει να εγγυάται και να προστατεύει τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας.

Συνάντηση Πιερρακάκη με μουφτήδες και μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φεύγουν οι πρώτοι εκδρομείς του Πάσχα: Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια και τις Εθνικές Οδούς

Ξεκίνησε η αναχώρηση των εκδρομέων ενόψει του Πάσχα. Οι πρώτοι εκδρομείς αναχωρούν σήμερα, Σάββατο του Λαζάρου. Στο λιμάνι του Πειραιά από το πρωί επικρατεί το αδιαχώρητο. Την Π...

Τι καιρό θα κάνει τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα σε όλη τη χώρα. Ωστόσο, αναμένονται μόνο τοπικές βροχές στη Μακεδονία και το Ιόνιο, αυξημένα μποφόρ στο Αιγαίο και θερμοκρασίες ως 25 βα...

Φόρτωση άρθρων...