Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Η Πολιτική Γραμματεία αποφασίζει για αναβολή εσωκομματικών Εκλογών

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίσει για την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου. 

Η κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλία με τις πλημμύρες έφερε τη συζήτηση για την αναβολή των Εκλογών του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Τις τελικές αποφάσεις για το ζήτημα της αναβολής των διαδικασιών εκλογής προέδρου, λόγω των τραγικών επιπτώσεων από τις πλημμύρες, θα λάβει σε συνεδρίασή της, το βράδυ της Πέμπτης η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. 

Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί για το θέμα αυτό σύσκεψη στην οποία μετείχαν οι γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου και Γιώργος Βασιλειάδης με εκπροσώπους των υποψηφίων που διεκδικούν την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ στις εσωκομματικές εκλογές. Υπέρ της αναβολής τάχθηκαν ο Νίκος Παππάς ο οποίος άλλωστε ήταν ο πρώτος που νωρίς το πρωί κάλεσε να αναβληθούν οι διαδικασίες και ο Στέφανος Τζουμάκας ο οποίος είχε προσχωρήσει στην άποψη αυτή. Υπέρ της αναβολής τάχθηκε και ο εκπρόσωπος της υποψήφιας προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Αχτσιόγλου. 

Η πλευρά του Ευκλείδη Τσακαλώτου ανέφερε ότι θεσμικά σωστό θα ήταν να μην τοποθετηθούν οι υποψήφιοι για το ζήτημα αυτό αλλά να λάβει απόφαση η αρμόδια για τις εσωκομματικές εκλογές Επιτροπή (ΕΚΕΦΕ) και το κορυφαίο κομματικό όργανο, Πολιτική Γραμματεία. Την ίδια γραμμή κράτησε και ο εκπρόσωπος του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος προέταξε να είναι θεσμική, και επομένως, κομματική, η πρωτοβουλία για τις τελικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή για τις εσωκομματικές εκλογές έχει διαμορφώσει πρόταση υπέρ της αναβολής των εκλογικών διαδικασιών , που είχαν προγραμματισθεί για την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου. 

Οι Εκλογές ενδεχομένως να γίνουν Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης: Η Πολιτεία να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία για να φέρει ανάπτυξη στη Θράκη (Photos)

«Η Θράκη είναι παραμελημένη από την ελληνική Πολιτεία και ο καλύτερος τρόπος για να αποδείξει τη στήριξή της είναι να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεση της και να φέ...

Μαρινάκης: Οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είναι η ώρα της ευθύνης, η ώρα της πράξης

Στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μα...

Φόρτωση άρθρων...