Δευτέρα
13 Μαΐου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει την Κυριακή η Πολιτική Γραμματεία για την εκλογή νέου προέδρου

Την Κυριακή θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου προχωρήσουν οι εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου. 

Συγκεκριμένα, για τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής προγραμματίστηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Η συνεδρίαση αναμένεται να γίνει στα γραφεία της πρώην Δημοκρατικής Αριστεράς επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου κοντά στην Ομόνοια, ενώ στην ατζέντα περιλαμβάνεται ακόμη η ανάδειξη νέου προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Τη στάση που θα κρατήσουν στις εσωκομματικές διαδικασίες αποφασίζουν τις επόμενες ώρες οι μεγαλύτερες τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, προκειμένου να προσέλθουν στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, με αποκρυσταλλωμένες θέσεις.

Έπειτα από την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του κόμματος, τα ζητήματα τα οποία καλούνται να διευθετήσουν τώρα τα κορυφαία στελέχη του κόμματος είναι τόσο ο χρόνος πραγματοποίησης του συνεδρίου, όσο και η φυσιογνωμία του, δηλαδή αν θα πρόκειται για συνέδριο διαρκές ή έκτακτο, αλλά και η αντιπολιτευτική τακτική από εδώ και στο εξής.

Κυρίως, όμως οι «φυλές» του ΣΥΡΙΖΑ καλούνται να δρομολογήσουν -συμφωνώντας σε δεύτερο χρόνο- το πλαίσιο της
Στην Πολιτική Γραμματεία αναμένεται να ληφθεί και η απόφαση για την ημερομηνία των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ. Το ένα σενάριο θέλει κάλπες μέσα στον Ιούλιο και το άλλο το ερχόμενο φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη Κασσελάκη στη Λίμνη Κάρλα: «Αγροτική οικονομία και υποδομές παραμένουν ακόμα τραυματισμένες» (Photos)

Τη λίμνη Κάρλα επισκέφθηκε την Κυριακή ο Στέφανος Κασσελάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Θεσσαλία, όπου συνάντησε τον περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα, την αντιπεριφερειάρχη Μ...

Κλείνει ο δρόμος για τα Σκόπια προς την Ευρώπη – Ηχηρά μηνύματα από τις Βρυξέλλες προς την Πρόεδρο Σιλιάνοφσκα

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η προκλητική δήλωση της νέας Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας της στη Βουλή της γειτονική...

Φόρτωση άρθρων...