Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη με την παραίτηση Μηταράκη – Το Μαξίμου δεν θα ανεχθεί παραφωνίες

Mήνυμα έστειλε την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την απομάκρυνση του Νότη Μηταράκη από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθάρισε πως δεν θα ανεχθεί παραφωνίες. 

«Ο Μητσοτάκης δεν θα περιμένει να κάνει ανασχηματισμό για να διορθώνει αστοχίες», τόνισαν κυβερνητικές πηγές. 

Όλα ξεκίνησαν όταν βγήκε στη δημοσιότητα το γεγονός ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, έκανε διακοπές με την οικογένεια του στην Πάτμο, την ώρα που οι πυρκαγιές κατέκαιγαν τη χώρα και η Αστυνομία συμμετείχε σε όλα τα επιχειρησιακά σχέδια της Πολιτικής Προστασίας.

Η αποκάλυψη της «Καθημερινής» έφερε εκνευρισμό στο κυβερνητικό επιτελείο, καθώς το μήνυμα που εκπεμπόταν στους πολίτες ήταν πρόδηλα εσφαλμένο. 

Μπορεί από το περιβάλλον του Νότη Μηταράκη εκπεμπόταν το μήνυμα ότι ο ίδιος έκανε σύντομες διακοπές με τη σύζυγο και το παιδί του έχοντας ενημερώσει το πρωθυπουργικό γραφείο, καθώς θα έμενε στην Αθήνα τον Αύγουστο, με δεδομένες και τις προετοιμασίες για τη ΔΕΘ. 

Στην κρίση του Μεγάρου βάρυνε και το γεγονός ότι ο Νότης Μηταράκης ήταν ήδη υπότροπος, έχοντας δεχθεί «κίτρινη» κάρτα για την υπόθεση της έφιππης αστυνομίας και είχε προκαλέσει σχόλια για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Στην επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Νότη Μηταράκη το μεσημέρι δεν χρειάστηκαν πολλές εξηγήσεις, καθώς η απόφαση του πρωθυπουργού ήταν ειλημμένη. Και μπορεί το Μέγαρο Μαξίμου να είχε αδειάσει με εντολή Μητσοτάκη από το Βίλνιους, όπου βρισκόταν για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, τον Νότη Μηταράκη για την έφιππη αστυνομία, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όμως, τον είχε στηρίξει δημοσίως και προσωπικά για τις δηλώσεις αναφορικά με την πανεπιστημιακή αστυνομία, εκτιμώντας ότι θα κάνει πολύ καλή δουλειά στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως έκανε και στο Μετανάστευσης και Ασύλου. Μια εκτίμηση που τελικά διαψεύστηκε.

Με τις κινήσεις τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το κυβερνητικό επιτελείο στέλνουν ένα καθαρό μήνυμα: ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν θα ανεχθεί παραφωνίες και φάλτσα, ιδίως στην αρχή της νέας κυβερνητικής θητείας και σε μια περίοδο που η πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας είναι αδιαμφισβήτητη. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άλλωστε, και προεκλογικά επέμενε προς τα στελέχη του ότι απαιτείται να μην επικρατήσει η αλαζονεία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λοβέρδος: Οι «Δημοκράτες» καλύπτουμε το πολιτικό κέντρο - Δεν θα ψήφιζα το ψήφισμα για το κράτος δικαίου στην ευρωβουλή

Για τις θέσεις των «Δημοκρατών» που διεκδικούν την είσοδό τους στην ευρωβουλή μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος στην εκπομπή «Συμβαίνει στην Ευρώπη» της ΕΡΤ. «Θέλουμ...

Φόρτωση άρθρων...