Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Τσίπρας: Σε ποιες εκλογικές περιφέρειες θα είναι υποψήφιος

Τις τρεις εκλογικές περιφέρειες που θα είναι υποψήφιος στις Εθνικές Εκλογές της 21ης Μαΐου φαίνεται να έχει αποφασίσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ένας συμβολισμός και δύο περιοχές στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κενά φέρεται να είναι οι λόγοι που ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να επέλεξε την Α' Πειραιά, τα Δωδεκάνησα και τις Σέρρες, προκειμένου να κατέβει υποψήφιος. 

Εκτός από την ανάγκη να καλυφθεί το κενό που αφήνει ο θάνατος του Νεκτάριου Σαντορινιού στα Δωδεκάνησα, αλλά και να αποδοθεί εμμέσως τιμή στον εκλιπόντα, ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να αποφασίζει τη συμμετοχή του σε Σέρρες και Α’ Πειραιά, επιχειρώντας να καλύψει αδυναμίες του κόμματός του σε δύο περιοχές που αποκτούν συμβολικό βάρος στην πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι η πολιτική κατάσταση στο νομό Σερρών είναι περαιτέρω περιπλεγμένη εξαιτίας της παραμονής τελικά του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, παρά την παραίτησή του μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.

Όσον αφορά στην Α’ Πειραιά, φαίνεται πως υπήρχε στο μυαλό τον κυρίου Τσίπρα αρκετούς μήνες, δεδομένης της παρουσίας του στο λιμάνι την ημέρα των Θεοφανείων. 

Ο Πειραιάς αποτελεί περιοχή στην οποία διακυβεύονται τεράστια οικονομικά συμφέροντα και αυτό αναδεικνύει την ανάγκη ενίσχυσης του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είχε λάβει μικρότερο ποσοστό από το εθνικό μέσο όρο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κόντρα Ντόρας Μπακογιάννη – ΣΥΡΙΖΑ για τη Βόρεια Μακεδονία: «Εμείς δεν είμαστε ρεμπεσκέδες»

Καυστική κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αφορμή την πρόκληση της Βόρειας Μακεδονί...

«Καρφιά» Μαρινάκη για Σάττι: Όταν ένας καλλιτέχνης εκπροσωπεί μια χώρα πρέπει να προσέχει τη συμπεριφορά του

Για τη στάση της Μαρίνας Σάττι και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, όταν κατά τη συνέντευξη της τραγουδίστριας του Ισραήλ η Ελληνίδα τραγουδίστρια χασμουριόταν, αλλά και τις δηλώσε...

Γιώργος Μουρούτης: Πλήθος υπουργών και στελεχών στην εκδήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Ν.Δ. (Photos)

Μεγάλη επιτυχία είχε η χθεσινή εκδήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Μουρούτη, στο κέντρο της Αθήνας. Εκτός της μεγάλης συμμετοχής, σημαντική ήταν κα...

Φόρτωση άρθρων...