Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Ο Τσίπρας θέλει να επιβάλει φόρο στις τράπεζες

Έκτακτο φόρο στις τράπεζες θέλει να επιβάλει ο Αλέξης Τσίπρας, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ επανέλθει στην Κυβέρνηση. 

«Θα θεσπίσουμε έναν έκτακτο φόρο για τις τράπεζες και ταυτόχρονα θα νομοθετήσουμε ώστε οι τράπεζες να εφαρμόσουν ουσιαστικές ρυθμίσεις-ανάσα για τους δανειολήπτες», ανέφερε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Καλαμάτα, κάνοντας λόγο σε άλλο σημείο της ομιλίας του για την ανάγκη «κρατικοποίηση της ΔΕΗ και απαλλαγή της από τους αρίστους που την έχουν μετατρέψει σε εργαλείο κερδοσκοπίας».

Παράλληλα, ο πρώην Πρωθυπουργός ζήτησε καθαρή νίκη, υπογραμμίζοντας ότι μόνο η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζει την απαλλαγή από το καθεστώς Μητσοτάκη και την πολιτική αλλαγή με τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι είναι «εθνικό καθήκον να αγωνιστούμε για την απαλλαγή από το καθεστώς Μητσοτάκη για να μην συνεχιστεί η διαφθορά, η αδιαφάνεια, η αισχροκέρδεια, η συγκάλυψη, η αναδιανομή για τους λίγους». Έκανε σύγκριση των δύο κομμάτων λέγοντας ότι «για πολλά μπορεί να μας κατηγορήσει κανείς αλλά όχι για την τιμιότητά μας και για τα καθαρά χέρια μας. Κάναμε λάθη αλλά βγάλαμε την χώρα από τα μνημόνια και παραδώσαμε την χώρα με 37 δισεκατομμύρια στα δημόσια ταμεία. Στο δικό μας DNA είναι η δικαιοσύνη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέπτυξε το εθνικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάταξη της πατρίδας υπό την προμετωπίδα «Δικαιοσύνη παντού» υπογραμμίζοντας: «αυξήσεις μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος».

Στη συνέχεια, απευθύνθηκε στους πολίτες όλων των πολιτικών αποχρώσεων ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στο παρελθόν, ανεξάρτητα από το αν είναι δεξιοί, αριστεροί κεντρώοι, να πουν «ως εδώ, δεν πάει άλλο» και να στηρίξουν την απαραίτητη πολιτική αλλαγή. Αυτό που διακυβεύεται, είπε χαρακτηριστικά δεν είναι η κυβέρνηση αλλά η καθημερινότητα.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρόταση δυσπιστίας: Τι αναμένεται να πουν στη Βουλή Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης

Το βράδυ ολοκληρώνεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της Πρότασης Δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης με την διενέργεια της ονομαστικής ψηφοφορίας. Η ονομαστική ηλεκτρονική ψ...

Φόρτωση άρθρων...