Κυριακή
14 Ιουλίου 2024

Βορίδης για Μάτι: Αναντίστοιχη μια τέτοιου τύπου ποινή για ένα τέτοιο μέγεθος τραγωδίας

«Το ακούμε γιατί δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε κάτι άλλο. Προφανώς θα υπάρξουν εφέσεις», είπε ο υπουργός Επικρατείας.

«Αναντίστοιχη μια τέτοιου τύπου ποινή για ένα τέτοιο μέγεθος τραγωδίας», σχολίασε ο Μάκης Βορίδης, σχετικά με την απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι. 

«Το ακούμε γιατί δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε κάτι άλλο. Προφανώς θα υπάρξουν εφέσεις», είπε ο υπουργός Επικρατείας. 

Απάντηση στην εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά που δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι «θα μετρηθούμε με βάση τα ποσοστά των εθνικών εκλογών και όχι με εκείνα των προηγούμενων ευρωεκλογών», έδωσε ο Μάκης Βορίδης.

«Φαίνεται σε κάποιον λογικό να συγκρίνει βουλευτικές εκλογές με ευρωπαϊκές εκλογές; Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών έχουν δικά τους χαρακτηριστικά», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

«Το 2019 η Νέα Δημοκρατία πήρε, αν θυμάμαι καλά, στις ευρωεκλογές στις 33,1% και ένα μήνα μετά πήρε 39%. Τώρα τι θα πούμε δηλαδή, ότι οι ευρωεκλογές δεν έχουν ξεχωριστά χαρακτηριστικά;». 

Η Νέα Δημοκρατία έχει να πάρει παραπάνω από το 33,1% σε ευρωπαϊκές εκλογές από το 2004 αλλά βεβαίως παίρνει μεγαλύτερα ποσοστά στις βουλευτικές εκλογές. «Το ένα αστείο είναι ότι θέλουν να συγκρίνουν ευρωεκλογές με βουλευτικές. Προφανώς άτοπη η σύγκριση… Αλλά γιατί το κάνουν τώρα αυτό; Αντί να πάνε στο 24% που είναι ο πήχης των ευρωεκλογών πάνε στο ακόμα χειρότερο που είναι ο πήχης του 17% των βουλευτικών» σχολίασε ο υπουργός.

Ο Μάκης Βορίδης ζήτησε να σταλεί μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για την προστασία του κράτους δικαίου με την ψήφιση του Φρέντι Μπελέρη, του φυλακισμένου δήμαρχου Χειμάρρας που αφού εξελέγη βρέθηκε στη φυλακή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης για ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάνε παραιτήσεις υπουργών ενώ είναι πλήρως ανενημέρωτοι

Για φθηνή αντιπολίτευση κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η Κυβέρνηση έπειτα από την ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με την οποία ζητούσε την παραίτηση Χατζηδάκη ...

Μητσοτάκης σε Γκουτέρες: «Απαράδεκτη η διχοτόμηση της Κύπρου - Να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα επίλυσης στη βάση αποφάσεων ΟΗΕ»

Με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντη...

Γεωργιάδης: Παραδόθηκε σε 6 μήνες πλήρως ανακαινισμένη η Ψυχιατρική Κλινική του ΓΝ «Κωνσταντοπούλειο-Αγία Όλγα»

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή (12/7) τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Ψυχιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο - Αγία Όλγα» κατά τη διάρκεια των ο...

Φόρτωση άρθρων...