Σαββάτο
13 Απριλίου 2024

Βουλή: Εξελέγη το προεδρείο – Ποιοι είναι οι αντιπρόεδροι (ονόματα)

Μετά την επανεκλογή του Κωνσταντίνου Τασούλα στη θέση του Προέδρου της Βουλής με 249 ψήφους ακολούθησε η εκλογή των υπόλοιπων μελών του προεδρείου του Κοινοβουλίου. 

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας αναδείχθηκε εκ νέου πρόεδρος της Βουλής, με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Ελληνικής Λύσης. Οι 59 βουλευτές των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης δήλωσαν «παρών».

Έπειτα από την εκλογή προέδρου της Βουλής ακολούθησε η ψηφοφορία για την εκλογή των αντιπροέδρων, κοσμητόρων και γραμματέων. Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική, όχι όμως προφορικά αλλά γραπτά. 

Για να εξοικονομηθεί χρόνος στήθηκαν τέσσερις κάλπες, όπου οι βουλευτές με το όνομά τους δήλωσαν την προτίμησή τους. 

Τα πρόσωπα που προτάθηκαν από τους «Σπαρτιάτες», τη «Νίκη» και την «Πλεύση Ελευθερίας» δεν εκλέχθηκαν καθώς δεν συγκέντρωσαν τον απαιτούμενο αριθμό των ψήφων. Η καταψήφισή τους ήταν συντριπτική.

Αναλυτικά η ψηφοφορία για τους αντιπροέδρους:

Ειδικότερα:

Για την θέση του Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής, ο Γιάννης Πλακιωτάκης (Νέα Δημοκρατία) έλαβε 269 υπέρ έναντι 30 «παρών»

Για Β΄ Αντιπρόεδρος ο Γιώργος Γεωργαντάς (Νέα Δημοκρατία) πήρε 269 υπέρ και 30 παρών

Για Γ΄ αντιπρόεδρος ο Θανάσης Μπούρας (Νέα Δημοκρατία) έλαβε 269 υπέρ και 30 παρών

Για Δ΄ αντιπρόεδρος η Όλγα Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ) πήρε 270 υπέρ και 30 παρών

Για Ε΄ αντιπρόεδρος ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ) συγκέντρωσε 270 υπέρ και 30 παρών

Για Στ΄ αντιπρόεδρος ο Γιώργος Λαμπρούλης (ΚΚΕ) έλαβε 269 υπέρ και 30 παρών

Για Ζ΄ αντιπρόεδρος ο Πέτρος Δημητριάδης (Σπαρτιάτες) πήρε 25 υπέρ και 275 παρών

Για Η΄ αντιπρόεδρος ο Βασίλης Βιλιάρδος (Ελληνική Λύση) έλαβε 256 υπέρ και 44 παρών

Για Θ΄ αντιπρόεδρος ο Γιώργος Αποστολάκης (Νίκης) συγκέντρωσε 31 υπέρ και 269 παρών

Για Ι΄ αντιπρόεδρος ο Μιχάλης Χουρδάκης (Πλεύση Ελευθερίας) πήρε 95 υπέρ και 205 παρών

Την ίδια ώρα, ο Βασίλειος - Νικόλαος Υψηλάντης και ο Βασίλης Γιόγιακας που είχαν προταθεί από τη Νέα Δημοκρατία για το αξίωμα των κοσμητόρων συγκέντρωσαν από 270 ψήφους ο καθένας ενώ 30 βουλευτές ψήφισαν παρών. 

Η Μαρίνα Κοντοτόλη, προταθείσα από τον ΣΥΡΙΖΑ για το αξίωμα του κοσμήτορα συγκέντρωσε 270 ψήφους ενώ 30 βουλευτές ψήφισαν παρών. 

Ακόμη από τη Νέα Δημοκρατία προτάθηκαν για το αξίωμα των γραμματέων ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, η Μαρία - Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, ο Γιώργος Βρεττάκος και ο Σπυρίδων Κουλκουδίνας. Όλοι τους πήραν από 270 ψήφους ενώ 30 βουλευτές ψήφισαν παρών.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Παππάς έλαβε 270 ψήφους και 30 βουλευτές ψήφισαν παρών. Από το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ ο Μανώλης Χριστοδουλάκης έλαβε 270 ψήφους και 30 ψήφισαν παρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ψήφισε όλους τους υποψήφιους εκτός από τον προτεινόμενο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σπαρτιατών λόγω τις σύμπλευσης με τον Ηλία Κασιδιάρη και τους προτεινόμενους από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Νίκης και της Πλεύσης Ελευθερίας, καθώς παραβίασαν την παράδοση της συναινετικής εκλογής του προεδρείου.

«Πλεύση Ελευθερίας», «Νίκη» και «Σπαρτιάτες» δήλωσαν «παρών» σε όλους υποψήφιους αντιπροέδρους εκτός από τους δικούς τους υποψήφιους. Η Ελληνική Λύση υπερψήφισε όλους τους προτεινόμενους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης: Οι τέσσερις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Τις τέσσερις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης από την πλατεία Νέας Σμύρνης. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στ...

Νέα Δημοκρατία: Τα δύο ψέματα του Κασσελάκη και η αλήθεια - Εμφανίζεται να έχει «κενά μνήμης»

Αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη αφήνει η Νέα Δημοκρατία μετά τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. «Δεν μπορούμε να αφήνουμε αναπάντητα τα ψέματ...

Φόρτωση άρθρων...