Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Βουλή: Με 266 «ναι» πέρασε η πρόταση του ΚΚΕ για την Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη

Με πλειοψηφία έγινε δεκτή η πρόταση του ΚΚΕ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών. 

Συνολικά ψήφισαν 298 βουλευτές, υπέρ 266 ενώ κατά 32 βουλευτές. Υπενθυμίζεται ότι όλα τα κόμματα (Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Σπαρτιάτες, Ελληνική Λύση, Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας) στήριξαν την πρόταση του ΚΚΕ, εκτός από το ΠΑΣΟΚ, καθώς έχει καταθέσει αίτημα για προανακριτική επιτροπή.

Η πρόταση του ΚΚΕ θα διερευνήσει πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων ξεκινώντας από το '97 και την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας για τους σιδηροδρόμων και φτάνοντας μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2023. Βασικό τμήμα της έρευνας θα είναι η περίφημη σύμβαση 717/2014 για τη σηματοδότηση.

Η Εξεταστική Επιτροπή θα έχει αρχικώς διάρκεια ενός μήνα αλλά θεωρείται δεδομένο πως θα πάρει παράταση τουλάχιστον μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου του 2024. 

Την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται να συγκροτηθεί η Εξεταστική Επιτροπή και οι ουσιαστικές εργασίες θα εκκινήσουν τέλος Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοντονής για Μάτι: Το δικαστήριο δίκασε με βάση τον Ποινικό Κώδικα που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Την απόφαση του δικαστηρίου που αφορά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι κλήθηκε να σχολιάσει προ ημερών στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 ο πρώην υπουργός Δικα...

Φόρτωση άρθρων...