Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο

Πολιτική

Με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο «Ενίσχυση δημοσιότητας και διαφάνειας στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο», ενώ κατά τάχθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το νομοσχέδιο προβλέπει τη συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής για την κρίση περί της τήρησης ή µη των αρχών της δημοσιογραφικής ηθικής και δεοντολογίας.

Μεταξύ των προϋποθέσεων που ορίζει το σχέδιο νόμου για την εγγραφή επιχείρησης ηλεκτρονικού Τύπου στο Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου είναι η επιχείρηση «να µην περιέχει ύλη, η οποία αποτελεί αναπαραγωγή του περιεχομένου που έχει αναρτηθεί ή αναρτάται σε άλλη ιστοσελίδα, χωρίς την έγγραφη συναίνεση της τελευταίας ή σε άλλο έντυπο διαφορετικού εκδότη.

Για την εγγραφή στα Μητρώα πρέπει να πληρούνται μία σειρά προϋποθέσεις, μεταξύ των οποίων και η υποχρεωτική απασχόληση ελάχιστου αριθμού δημοσιογράφων και λοιπού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων και κατηγοριών, µε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας.

Υπενθυμίζεται, δε, ότι το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, στην έκθεσή του, αναφέρει ότι «υπό το φως των αρμοδιοτήτων της επιτροπής, προβληματισμός θα μπορούσε να προκληθεί από τη σύνθεσή της, δοθέντος ότι απαιτείται επιλογή προσώπων µε εχέγγυα αμερόληπτης και αντικειμενικής κρίσης, και απουσίας ιδιοτήτων ως προς τις οποίες μπορεί να γεννάται σύγκρουση συμφερόντων». Επιπλέον σημειώνει ότι «η ακολουθούμενη σχετική διαδικασία, χρειάζεται αποσαφήνιση στο πνεύμα των ρυθμίσεων του άρθρου 14 του Συντάγματος», δηλαδή του άρθρου του Συντάγματος με το οποίο κατοχυρώνεται η ελευθερία του Τύπου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ρωμανός σε Κασσελάκη: Οι δαπάνες για την υγεία είναι στο 5,8% του ΑΕΠ με αυξητικές τάσεις

Βολές κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία μέσω του εκπροσώπου Τύπου της, Νίκου Ρωμανού. O κύριος Ρωμανός τόνισε πως ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και του αρχηγού του εί...

Ο Κασσελάκης δεσμεύτηκε για 5% του ΑΕΠ στην Yγεία, ενώ τώρα είναι περισσότερο: «Αποκαλύπτεται η βαθιά άγνοιά του»

Σε μπούμερανγκ φαίνεται ότι γύρισε η δέσμευσή του Στέφανου Κασελλάκη, το πρωί της Τετάρτης, ότι η επένδυση στη δημόσια υγεία θα είναι η πρώτη προτεραιότητά του αν γίνει πρωθυπουργό...

Φόρτωση άρθρων...