Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Χρυσοχοΐδης: Προωθούνται άμεσα 270 προσλήψεις για το ΕΚΑΒ Αττικής

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για αύξηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης που θα στηρίξουν την Υγεία ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων, ο υπουργός είπε ότι προωθούνται άμεσα 270 προσλήψεις για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ Αττικής.

Ακόμα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι «το 8% των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης πηγαίνει στην Υγεία και μπορεί να αυξηθεί κι άλλο» ενώ σε άλλο σημείο εξήγγειλε 270 προσλήψεις για το ΕΚΑΒ με τους 20 πρώτους προσληφθέντες να τοποθετούνται στην υπηρεσία τις επόμενες ημέρες.

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου μεταφέρονται 191 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πυροσβεστικού Σώματος σε νησιωτικές και ορεινές περιοχές για την στελέχωση των ασθενοφόρων ενώ πρόσθεσε πως «ενημερώνω ότι ξεκίνησε και ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία για την πρόσληψη 20 ατόμων για την στελέχωση των ασθενοφόρων της Αττικής».

Ακόμα, εντός των επόμενων ημερών ανοίγει η πλατφόρμα του «λοιπού προσωπικού» για την πρόσληψη 250 ατόμων κλάδου ασθενοφόρων για 2 έτη υπηρεσία για το ΕΚΑΒ Αττικής. Μεταξύ αυτών και 40 δικυκλιστές για άμεση και ταχύτερη πρόσβαση. Ελπίζω ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον για τις υποψηφιότητες γιατί τα 4 τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλοί διαγωνισμοί για 330 άτομα και έχουν εμφανιστεί μόλις 188».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε πως η επόμενη τετραετία αποτελεί για την κυβέρνηση «τετραετία υγείας με επίκεντρο τον πολίτη και την ολοκληρωμένη νοσοκομειακή περίθαλψη» ενώ σε άλλο σημείο τόνισε πως ο θεσμός του προσωπικού ιατρού θα ενισχυθεί με την προσθήκη νέων ειδικοτήτων.

Αναφορικά με τα έργα υποδομής σημείωσε ότι περίπου 150 νοσοκομεία και κέντρα υγείας θα ενταχθούν σε προγράμματα ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού ενώ θα υπάρξει και ο ανασχεδιασμός του χάρτη πρωτοβάθμιας υγείας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση Γεραπετρίτη - Φιντάν στο Λονδίνο ενόψει της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Στις 13 Μαϊού αναμένεται να συναντηθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επι...

Ν. Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το "πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα" ακρίβειας»

«Στις 9 Ιουνίου είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αποδοκιμάσουμε την αλαζονεία και τη διαφθορά του συστήματος εξουσίας του κ. Μητσοτάκη», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο Αγ...

Φόρτωση άρθρων...