Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Ίντερ – Πόρτο 1-0: «Καθάρισε» ο Λουκάκου για τους νερατζούρι (video)

Το γκολ του Ρομέλου Λουκάκου στο 86′ έδωσε τη νίκη στην Ίντερ απέναντι στην Πόρτο με 1-0 και το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League

Αθλητισμός

Σε ένα ματς που τα είχε όλα, η Ίντερ βρήκε τον «λυτρωτή» στο πρόσωπο του Ρομέλου Λουκάκου, που με γκολ λίγα λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα, έδωσε τη νίκη με 1-0 στην ομάδα του απέναντι στην Πόρτο και μαζί το προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Ένταση, χαμένες ευκαιρίες και αποβολή είχε το «μενού», μέχρι να σκοράρει ο Βέλγος το «χρυσό γκολ» για την ομάδα του Ιντζάγκι στο 86ο λεπτό.

Για το μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης πρωταγωνιστές ήταν οι τερματοφύλακες και τα… νεύρα. Ονάνα και Ντιόγκο Κόστα πραγματοποίησαν ορισμένες εντυπωσιακές επεμβάσεις κατά τη διάρκεια του ματς, οι δύο ομάδες έψαχναν το γκολ της νίκης, με την Ίντερ να έχει τα ηνία στο μεγαλύτερο διάστημα.

Το πρώτο ημίχρονο είχε φάσεις εκατέρωθεν, με τους Πορτογάλους να φτάνουν κοντά στο γκολ στο 37′ όταν ο Οτάβιο έδωσε στον Ταρεμί κι εκείνος με τη σειρά του στον Γκρούιτς που σούταρε από καλή θέση στην περιοχή, με τον Ονάνα να αποκρούει με τα πόδια και στην επαναφορά ο Γκαλένο πήρε την κεφαλιά αλλά αστόχησε. Στο 45+3′ ο Μπαστόνι έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι αλλά ο Κόστα πραγματοποίησε απίθανη επέμβαση.

Στο δεύτερο μέρος οι «δράκοι» μπήκαν πιο δυνατά και απείλησε αρχικά με τον Ταρεμί με τετ-α-τετ όπου ο Ονάνα βγήκε και πάλι νικητής. Δύο λεπτά αργότερα ο γκοκίπερ των γηπεδούχων είχε ακόμα μια σπουδαία επέμβαση, ή μάλλον δύο επεμβάσεις σε μία φάση. Αρχικά ο Ζαϊντού σούταρε αλλά η μπάλα σταμάτησε στον Σκρίνιαρ, ο παίκτης της Πόρτο πήρε το ριμπάουντ και σούταρε ξανά, ο Ονανά απέκρουσε, όπως έκανε και με το ριμπάουντ του Ταρεμί.

Ο Ιντζάγκι πέρασε στο ματς τον Λουκάκου στο 58′ και ο Βέλγος τον δικαίωσε λίγο πριν το φινάλε. Στο 86′ μετά από σέντρα του Μπαρέλα από δεξιά ο Λουκάκου σημάδεψε το δοκάρι με κεφαλιά αλλά στην επαναφορά έκανε το 1-0 με πλασέ. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος με τους «νερατζούρι» να πηγαίνουν στη ρεβάνς του Μαρτίου στην Πορτογαλία έχοντας μικρό προβάδισμα πρόκρισης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...