Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ελλάδα-Γαλλία: Βρέθηκε κοντά σε μία σπουδαία νίκη αλλά τελικά πήρε την ισοπαλία η Εθνική

Πολύ κοντά σε μία σπουδαία νίκη βρέθηκε η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου αλλά δεν τα κατάφερε και τελικά πήρε την ισοπαλία κόντρα στην πανίσχυρη Γαλλία.

Η Ελλάδα και η Γαλλία αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στην «Opap Arena» στη Νέα Φιλαδέλφεια, για τη δέκατη και τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024. 

H Ελλάδα τερμάτισε στην τρίτη θέση του δεύτερου ομίλου και δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι στη Γερμανία. 

Ωστόσο, η «γαλανόλευκη» θα έχει δεύτερη ευκαιρία για την πρόκριση μέσω των playoffs του Nations League τον Μάρτιο του 2024. Εκεί η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το Καζακστάν και αν προκριθεί θα παίξει στον τελικό με τον νικητή της αναμέτρησης Γεωργία - Λουξεμβούργο.

Στον τελευταίο αγώνα των προκριματικών η Γαλλία προηγήθηκε 1-0, όμως η Ελλάδα κατάφερε να το γυρίσει σε 2-1. Τελικά, οι «τρικολόρ» ισοφάρισαν και το παιχνίδι έληξε ισόπαλο.

Το σκορ άνοιξε ο Κόλο Μουανί για τη Γαλλία στο 42΄, έπειτα από ασίστ του Ολιβιέ Ζιρού.

Η Ελλάδα ισοφάρισε στο 56΄ με γκολ του αρχηγού, Τάσου Μπακασέτα.

Η «γαλανόλευκη» έκανε το 2-1 στο 61΄ με τον Φώτη Ιωαννίδη, έπειτα από ασίστ του Δημήτρη Γιαννούλη. 

Οι «τρικολόρ» ισοφάρισαν στο 74΄ με τον Φοφανά έπειτα από ασίστ του Εμπαπέ.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Ρέτσος, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Ρότα (85' Σάλιακας), Μπακασέτας (86' Κωνσταντέλιας), Μπουχαλάκης, Γαλανόπουλος (66' Αλεξανδρόπουλος), Γιαννούλης, Μασούρας (77' Παυλίδης) και Ιωαννίδης (77' Ζέκα).

Γαλλία: Σαμπά, Λούκας Ερναντές (85' Ντισασί), Κουντέ (64' Κλος), Σαλιμπά, Τέο Ερναντές, Φοφανά, Ραμπιό, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ (64' Κομάν), Κόλο Μουανί (64' Μπαπέ) και Ζιρού (70' Τουράμ).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παραολυμπιακό Πανόραμα: Μία γιορτή Αθλητισμού από την HELLENiQ ENERGY και την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή

Η HELLENiQ ENERGY στήριξε, ως o Μεγάλος Χορηγός της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, την επιτυχή διοργάνωση του Παραολυμπιακού Πανοράματος. Η μοναδική αυτή εκδήλωση, που είναι α...

Φόρτωση άρθρων...