Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Ολυμπιακός: Οι επτά που επιστρέφουν στο Φράιμπουργκ

Μόλις επτά παίκτες του φετινού Ολυμπιακού είχαν βρεθεί στο περσινό ματς στη Γερμανία

Αθλητισμός

Αν κάποιος θυμάται κάτι απ’ την περσινή κακή ευρωπαϊκή παρουσία του Ολυμπιακού είναι το ματς στο Φράιμπουργκ.

Καλή ώρα όπως τώρα, στην πέμπτη αγωνιστική του ομίλου ο Ολυμπιακός έπαιζε το τελευταίο του χαρτί για την 3η θέση απέναντι στους Γερμανούς που ήθελαν έναν βαθμό για την πρωτιά. Μια βραδιά που είχε ήρωα τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, που πραγματοποίησε μυθικές επεμβάσεις, στο best of της «ερυθρόλευκης» καριέρας του.

Στο 93’ νικήθηκε σε ένα φινάλε που τελικά βρήκε τον Ολυμπιακό εκτός Ευρώπης. Ο Πασχαλάκης θα έχει ξανά το δύσκολο έργο της υπεράσπισης της εστίας του Ολυμπιακού μεθαύριο το βράδυ. Σε ένα ματς, 13 μήνες μετά, με πολύ διαφορετικές συνθήκες κι έναν άλλον Ολυμπιακό. Μόλις επτά άλλωστε «ερυθρόλευκοι» που έπαιξαν πέρυσι βρίσκονται και φέτος στην ομάδα. Συν τον Φορτούνη που πέρυσι δεν ήταν καν στη λίστα.

Για την ιστορία ο Ολυμπιακός είχε παίξει με: Πασχαλάκη, Αβιλα, Ντόη, Μπα, Βρουσάι (83′ Ρέτσο), Εμβιλά, Χουάνγκ, Μασούρα (83′ Βαλμπουενά), Γκάρι Ροντρίγκες (39′ λ. τρ. Ρέαμπτσιουκ), Ελ Αραμπί (83’ Ουί Τζο) Μπιέλ (69’ Κούντε).

Οι επτά που επιστρέφουν:

Ανδρέας Ντόη

Ηταν βασικός στο περσινό ματς και μάλιστα σε ένα διάστημα όπου τότε τον είχε αναβαθμίσει και τον είχε ρίξει στα βαθιά ο Μίτσελ. Ο νεαρός άσος του Ολυμπιακού είχε μόλις παίξει βασικός για πρώτη φορά στο Καραμπάγκ και… καπάκι ο Ισπανός τεχνικός τον είχε εμπιστευτεί. Είναι και φέτος στην πρώτη γραμμή της ομάδας.

Παναγιώτης Ρέτσος

Είχε μπει αλλαγή στο 83’ για να ενισχύσει το κέντρο της άμυνας, σε ένα ματς που δεν του είχε κάτσει καλά. Γενικότερα η Φράιμπουργκ δεν του πάει καθόλου κι είναι μία ευκαιρία για τον ίδιο για προσωπική ρεβάνς. Πέρυσι ο Ρέτσος δεν ήταν στα βασικά πλάνα, φέτος είναι ο καλύτερος του Ολυμπιακού μετά τον Φορτούνη.

Γιώργος Μασούρας

Βασικότατο μέλος του περσινού Ολυμπιακού, βασικός και φέτος. Ηταν στο αρχικό σχήμα και μάλιστα είχε και ευκαιρίες να σκοράρει και να κάνει πιο εύκολα τα πράγματα για τους Πειραιώτες. Πέρασε στη θέση του στο 83’ ο Βαλμπουενά, ένας από τους εννέα που έπαιξαν στο Φράιμπουργκ και δεν είναι στην ομάδα.

Κώστας Φορτούνης

Κι όμως! Δεκατρείς μήνες πριν ο φετινός αρχηγός δεν ήταν ενεργό μέλος της ομάδας. Είχε παίξει μόλις λίγα λεπτά στο φινάλε πέντε μέρες πριν στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό και βεβαίως ήταν εκτός ευρωπαϊκής λίστας. Φέτος; Δεν χρειάζεται ανάλυση για το τι κάνει ο Κώστας Φορτούνης με τα ερυθρόλευκα…

Πεπ Μπιέλ

Απ’ τα… βαριά χαρτιά της περσινής ομάδας, ο Μπιέλ ήταν βασικός και στο Φράιμπουργκ παίζοντας έως το 69’, όταν μπήκε στην θέση του ο Κούντε. Σε ένα διάστημα που τότε ο Μίτσελ προσπαθούσε να μαζέψει την ομάδα του που δεχόταν πίεση. Φέτος ο Μπιέλ παρότι έχει πάρει ευκαιρίες δεν έχει δείξει κάτι το ιδιαίτερο.

Μάριος Βρουσάι

Κι όμως! Στο περσινό ματς με τη Φράιμπουργκ ο Βρουσάι ήταν βασικός, ξεκινώντας ως αριστερός μπακ. Φέτος τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως θα τα ήθελε παρότι αρχικά πήρε κάποιες συμμετοχές απ’ τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ο οποίος πλέον όμως τον έχει στα… πιτς.

Γιουσέφ Ελ Αραμπί

Οχι μόνο έπαιξε, αλλά είχε βάλει και το γκολ με το οποίο ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί. Σε αντίθεση με πέρυσι η παρουσία του Ελ Αραμπί φέτος περιορίζεται σε δύο ματς με τον Ολυμπιακό Β’. Εχουμε να τον δούμε απ’ την 1η Οκτωβρίου όταν μπήκε στο 84’ αλλαγή στο ματς με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...