Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Βρετανία: Ανακαλύφθηκε μεγάλο νεκροταφείο μαμούθ

Viral

Νεκροταφείο μαμούθ ηλικίας 200 χιλιάδων ετών ανακαλύφθηκε στα περίχωρα της πόλης Σουίντον στη νοτιοδυτική Αγγλία.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική ανακάλυψη αφού στο σημείο έχουν εντοπιστεί και εργαλεία των Νεάντερταλ που ζούσαν εκεί και άλλα ευρήματα που αποκαλύπτουν την εικόνα της περιοχής εκείνη την χρονική περίοδο.

Έως τώρα έχουν ανακαλυφθεί οι καλοδιατηρημένοι σκελετοί δύο ενήλικων, δύο ανήλικων και ενός νηπιακής ηλικίας μαμούθ, ενώ θεωρείται πολύ πιθανό ότι η ανασκαφή η οποία συνεχίζεται θα αποκαλύψει πλήθος άλλων ανάλογων ευρημάτων. 

Η παρουσία των εργαλείων των Νέαντερταλ δίπλα στα μαμούθ υποδεικνύει ότι τα συγκεκριμένα ζώα είχαν αποτελέσει στόχο κυνηγιού.

Στο σημείο της ανασκαφής έχουν εντοπιστεί επίσης ευρήματα από αρχαία είδη ελαφιών διπλάσιων σε μέγεθος από τα σημερινά αλλά και μικρότερα όντα όπως κάποια είδη σκαθαριών και σαλιγκαριών που ζούσαν συμβιωτικά στο τοπικό οικοσύστημα εκείνης της εποχής. 

Ακόμα, εντοπίστηκαν σπόροι, γύρη αλλά και απολιθώματα από διάφορα είδη φυτών ορισμένα από τα οποία έχουν εξαφανιστεί. 

Τα ευρήματα που έχουν ήδη ανακαλυφθεί μαζί με αυτά που θεωρείται βέβαιο ότι θα εντοπιστούν στη συνέχεια στην περιοχή εκτός των άλλων αποκαλύπτουν το πώς κατάφερναν οι Νεάντερταλ να επιβιώνουν στις πολύ δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν στη Βρετανία την επίμαχη χρονική περίοδο που ήταν εποχή παγετώνων. 

Τα ευρήματα θα παρουσιαστούν σε μια εκπομπή που θα μεταδοθεί από το BBC στις 30 Δεκεμβρίου με τίτλο «Ατένμπορο και το Νεκροταφείο των Μαμούθ» το οποίο θα παρουσιάζει φυσικά ο κορυφαίος παρουσιαστής ντοκιμαντέρ φυσικής ιστορίας και άγριας ζωής σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γερμανός σέρφερ δάμασε κύμα 28 μέτρων και έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες - Εντυπωσιακές εικόνες

To παγκόσμιο ρεκόρ υποστηρίζει ότι έσπασε Γερμανός σέρφερ δαμάζοντας ένα κύμα ύψους 28,5 μέτρων. Ο Sebastian Steudtner έκανε σέρφινγκ τον περασμένο Φεβρουάριο στο Ναζαρέ στην Πορτο...

Ένα σκαλισμένο οστό 130.000 ετών αποκαλύπτει πώς σκέφτονταν οι Νεάντερταλ (εικόνες)

Ένα οστό από χέρι αρκούδας με δεκαεπτά τομές βρέθηκε την δεκαετία του 1950. Αυτό το αντικείμενο έχει αναφερθεί ως η πρώτη απόδειξη των γνωστικών ικανοτήτων των Νεάντερταλ στην περι...

Ιαπωνία: Τρένο υψηλής ταχύτητας καθυστέρησε μετά τον εντοπισμό φιδιού σε βαγόνι

Η ακρίβεια των δρομολογίων του σιδηροδρομικού δικτύου της Ιαπωνίας είναι γνωστή. Ωστόσο, την Τρίτη το βράδυ η ομαλή λειτουργία ενός τρένου του δικτύου σιδηροδρομικών γραμμών υψηλής...

Φόρτωση άρθρων...