Τρίτη
03 Οκτωβρίου 2023

Βρετανία: Ανακαλύφθηκε μεγάλο νεκροταφείο μαμούθ

Viral

Νεκροταφείο μαμούθ ηλικίας 200 χιλιάδων ετών ανακαλύφθηκε στα περίχωρα της πόλης Σουίντον στη νοτιοδυτική Αγγλία.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική ανακάλυψη αφού στο σημείο έχουν εντοπιστεί και εργαλεία των Νεάντερταλ που ζούσαν εκεί και άλλα ευρήματα που αποκαλύπτουν την εικόνα της περιοχής εκείνη την χρονική περίοδο.

Έως τώρα έχουν ανακαλυφθεί οι καλοδιατηρημένοι σκελετοί δύο ενήλικων, δύο ανήλικων και ενός νηπιακής ηλικίας μαμούθ, ενώ θεωρείται πολύ πιθανό ότι η ανασκαφή η οποία συνεχίζεται θα αποκαλύψει πλήθος άλλων ανάλογων ευρημάτων. 

Η παρουσία των εργαλείων των Νέαντερταλ δίπλα στα μαμούθ υποδεικνύει ότι τα συγκεκριμένα ζώα είχαν αποτελέσει στόχο κυνηγιού.

Στο σημείο της ανασκαφής έχουν εντοπιστεί επίσης ευρήματα από αρχαία είδη ελαφιών διπλάσιων σε μέγεθος από τα σημερινά αλλά και μικρότερα όντα όπως κάποια είδη σκαθαριών και σαλιγκαριών που ζούσαν συμβιωτικά στο τοπικό οικοσύστημα εκείνης της εποχής. 

Ακόμα, εντοπίστηκαν σπόροι, γύρη αλλά και απολιθώματα από διάφορα είδη φυτών ορισμένα από τα οποία έχουν εξαφανιστεί. 

Τα ευρήματα που έχουν ήδη ανακαλυφθεί μαζί με αυτά που θεωρείται βέβαιο ότι θα εντοπιστούν στη συνέχεια στην περιοχή εκτός των άλλων αποκαλύπτουν το πώς κατάφερναν οι Νεάντερταλ να επιβιώνουν στις πολύ δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν στη Βρετανία την επίμαχη χρονική περίοδο που ήταν εποχή παγετώνων. 

Τα ευρήματα θα παρουσιαστούν σε μια εκπομπή που θα μεταδοθεί από το BBC στις 30 Δεκεμβρίου με τίτλο «Ατένμπορο και το Νεκροταφείο των Μαμούθ» το οποίο θα παρουσιάζει φυσικά ο κορυφαίος παρουσιαστής ντοκιμαντέρ φυσικής ιστορίας και άγριας ζωής σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φλόριντα: Αρκούδα έφερε lockdown στο πάρκο της Disney

Μια μαύρη αρκούδα εθεάθη τη Δευτέρα να περιφέρεται στο πάρκο ψυχαγωγίας Disney World στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Οι Αρχές έκλεισαν προσωρινά περίπου 15 αξιοθέατα μέχρι να την αιχμαλωτίσο...

Τεράστιο «φωτοστέφανο» σκοτεινής ύλης μεταβάλλει το σχήμα του γαλαξία μας

Ερευνητική ομάδα υποστηρίζει ότι μια γιγάντιων διαστάσεων κοσμική δομή αποτελούμενη από τη μυστηριώδη σκοτεινή ύλη μεταβάλει το σχήμα του γαλαξία μας. Αυτή η έρευνα δημοσιεύεται στ...

Αλιγάτορας εντοπίστηκε χωρίς άνω γνάθο

Ένας αλιγάτορας με μισό ρύγχος πιάστηκε από τις αμερικάνικες Αρχές στη Φλόριντα. Ο αλιγάτορας είχε σπείρει τον τρόμο σε ένα πάρκο σε πόλη της Φλόριντα των ΗΠΑ. Η Eustacia Kanter...

Φόρτωση άρθρων...