Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Νορβηγία: Ανακαλύφθηκε το αρχαιότερο ζευγάρι ξύλινων πέδιλων σκι (Videos&Photos)

Tο αρχαιότερο ζευγάρι ξύλινων πέδιλων σκι ανακαλύφθηκε στη Νορβηγία. Συγκεκριμένα, ερευνητές ανακάλυψαν στη Νορβηγία θαμμένο μέσα στους πάγους και το δεύτερο ξύλινο πέδιλο σκι ηλικίας τουλάχιστον 1.300 ετών.

Το πρώτο είχε εντοπιστεί το 2014 και έτσι συμπληρώθηκε το αρχαιότερο στον κόσμο και πιο καλοδιατηρημένο ζευγάρι με πέδιλα του σκι.

Το δεύτερο πέδιλο, που έχει μήκος 187 εκατοστών και πλάτος 17 εκατοστών, δεν είναι πανομοιότυπο με το πρώτο, καθώς είναι 17 εκατοστά μακρύτερο και δύο εκατοστά πλατύτερο. Βρέθηκε σε απόσταση μόλις πέντε μέτρων από εκεί που είχε ανακαλυφθεί το πρώτο προ επταετίας.

Η ανακάλυψη του στο όρος Ντιγκερβάρντεν, στο εθνικό πάρκο Ραινχάιμεν στο Νόρντμπεργκ, μια περιοχή πλούσια σε άλλα αρχαιολογικά ευρήματα στο παρελθόν, κατέστη εφικτή χάρη στο λιώσιμο των πάγων εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Απομεινάρια από πέδιλα σκι και βραχογραφίες παρέχουν ενδείξεις ότι σκι χρησιμοποιούνταν ήδη πριν 8.000 χρόνια, σύμφωνα με το τη «Daily Mail» και το «Science», αλλά πότε έως τώρα δεν είχε βρεθεί ένα σχεδόν άθικτο ζεύγος.

Εκτιμάται ότι τα προϊστορικά σκι χρησιμοποιούνταν για τις μετακινήσεις τον χειμώνα και έφεραν ίχνη συχνών επισκευών, που σημαίνει ότι μάλλον θεωρούνταν πολύτιμα για να αντικαθίστανται με το παραμικρό. Κάθε ένα από τα χειροποίητα πέδιλα που βρέθηκαν, διέθετε μια τρύπα από όπου ήταν περασμένο ένα δερμάτινο λουρί.

Νορβηγία: Ανακαλύφθηκε το αρχαιότερο ζευγάρι ξύλινων πέδιλων σκι

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο ποντιακός χορός του Ιμάμογλου στο χωριό του

Με την ψυχή του γιόρτασε τον θρίαμβό του στην Κωνσταντινούπολη ο Εκρέμ Ιμάμογλου, καθώς αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά δήμαρχος. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου πανηγύρισε με ποντιακ...

Σάμος: Πόλος έλξης για χιλιάδες Τούρκους τουρίστες - Τι αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ

Τις φυσικές ομορφιές της Σάμου και το εύρος δυνατοτήτων πρόσβασης από την Τουρκία δημοφιλή μέσα ενημέρωσης της γείτονος χώρας το τελευταίο διάστημα. Τα δημοσιεύματα αναφέρονται ...

Φόρτωση άρθρων...