Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Αυστραλία: Αράχνες κάλυψαν με τον ιστό τους χωράφια (Photos)

Viral

Ένα περίεργο φαινόμενο εκδηλώθηκε έπειτα από σφοδρές βροχοπτώσεις. Ιστός αράχνης έχει καλύψει τα πάντα σε περιοχές της Βικτόρια στην Αυστραλία.

Οι κάτοικοι στην περιοχή Γκίπσλαπ λένε πως είναι πολύ εντυπωσιακό αυτό το θέαμα όπου ιστός αράχνης ο οποίος μοιάζει με πέπλο, είχε σκεπάσει τα πάντα.

Σε ένα σημείο ο ιστός που σκέπαζε έναν δρόμο ήταν μήκους ενός χιλιομέτρου. Ειδικοί λένε ότι οι ιστοί αυτοί δημιουργούνται σαν τακτική επιβίωσης των αραχνών, οι οποίες ρίχνουν μετάξι για να σκαρφαλώσουν σε υψηλότερο σημείο.

Ο δρ. Κεν Γουόλκερ, ανώτερος επιμελητής εντόμων από το Mουσείο της Βικτόρια, είπε «ότι ήταν πιθανό εκατομμύρια αράχνες να είχαν ρίξει ιστό στα γύρω δέντρα. Οι αράχνες που ζουν στο έδαφος πρέπει να φύγουν πολύ γρήγορα. Το μετάξι καλύπτει τη βλάστηση και έτσι αυτές ανεβαίνουν προς τα επάνω» είπε ο Γουόλκερ.

Ακόμα, πρόσθεσε ότι αυτό δημιούργησε μεγάλα, εντυπωσιακά πέπλα που κάλυπταν το βρεγμένο έδαφος μεταξύ των πόλεων.

Τοπική σύμβουλος είπε είχε πάει να ελέγξει την κατάσταση μετά τις πλημμύρες και εντυπωσιάστηκε με το φυσικό φαινόμενο. Τόνισε ότι είχε δει και παλαιότερα αυτό το φαινόμενο αλλά όχι σε τέτοια κλίμακα.

«Δεν ήταν τρομακτικό. Ήταν όμορφο. Ήταν όλα καλυμμένα με αυτόν τον όμορφο ιστό, όλα τα δέντρα και οι φράχτες», είπε στο BBC.

Οι λεπτεπίλεπτοι αυτοί ιστοί αναμένεται να διαλυθούν αργότερα μέσα στην εβδομάδα. Οι ντόπιοι λένε ότι το αιθέριο θέαμα ήταν πολύ όμορφο μετά τις καταστροφικές καιρικές συνθήκες που βίωσαν τις προηγούμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέα έρευνα: Ο Άρης «έμοιαζε πολύ με τη Γη»

Ο Άρης «έμοιαζε πολύ με τη Γη», σύμφωνα με νέα γεωλογική μελέτη του Κόκκινου Πλανήτη. Έχει διαπιστωθεί ότι ο Άρης στο πολύ μακρινό παρελθόν διέθετε νερό σε υγρή μορφή στην επιφάνει...

Φόρτωση άρθρων...