Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Αυτή είναι η πρώτη ατσάλινη γέφυρα από τρισδιάστατο εκτυπωτή (Video&Photos)

Viral

Η πρώτη στον κόσμο ατσάλινη γέφυρα από τρισδιάστατο εκτυπωτή δημιουργήθηκε στην Ολλανδία. Η γέφυρα της εταιρείας λογισμικού MX3D τοποθετήθηκε σε ένα από τα πιο παλιά κανάλια του Άμστερνταμ.

Η φουτουριστική γέφυρα που έχει βραβευθεί πολλές φορές, είναι σχεδιασμένη από τον Joris Laarman Lab και με τον Όμιλο Arup στον ρόλο του πρώτου μηχανικού.

Η γέφυρα μεταφέρθηκε στο σημείο με πλωτά μέσα διασχίζοντας τα κανάλια της ολλανδικής πρωτεύουσας και πλέον ενώνει τις δύο όχθες του καναλιού Oudezijds Achterburgwal.

Η πρώτη στον κόσμο ατσάλινη γέφυρα από τρισδιάστατο εκτυπωτή δημιουργήθηκε στην Ολλανδία.

Τα εγκαίνια έγιναν από τη Βασίλισσα της Ολλανδίας στις 15 Ιουλίου και πλέον η «Έξυπνη» Γέφυρα της εταιρείας λογισμικού MX3D είναι ανοιχτή στο κοινό στην περιοχή με τα κόκκινα φανάρια της πόλης (Red Light District, την πιο παλιά συνοικία του Άμστερνταμ.

Η γέφυρα είναι εξοπλισμένη με δίκτυο αισθητήρων τελευταίας λέξης της τεχνολογίας και λειτουργεί παράλληλα ως «ζωντανό εργαστήριο».

Σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς και ερευνητές της βιομηχανίας, η πόλη του Άμστερνταμ θα χρησιμοποιεί τη ροή δεδομένων από τη γέφυρα για να εξερευνήσει τον ρόλο των συστημάτων IoT (Internet of Things – Διαδίκτυο των Πραγμάτων) στο δομημένο περιβάλλον.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...