Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Ταξίδια στο διάστημα με πλαστική ώθηση

Δύο πετυχημένες δοκιμές ενεργοποίησης της μηχανής ενός πυραύλου που λειτουργεί με καύσιμα από ανακυκλωμένα πλαστικά, πραγματοποίησε η βρετανική εταιρεία Pulsar Fusion.

Η μια δοκιμή έγινε στη στρατιωτική βάση COTEC του υπουργείου Αμύνης της Βρετανίας και η δεύτερη στην Ελβετία την οποία παρακολούθησαν στελέχη κρατικών υπηρεσιών και ιδιωτικών εταιρειών της διαστημικής βιομηχανίας. 

Οι πυραυλικές μηχανές που θα χρησιμοποιούν ως καύσιμα ανακυκλωμένα πλαστικά μπορούν να έχουν μια σειρά από εφαρμογές όπως η εκτόξευση διαφόρων ειδών διαστημικών φορτίων από δορυφόρους ως επανδρωμένα διαστημικά σκάφη.

Η εταιρεία αναπτύσσει παράλληλα και μια πυραυλική μηχανή πυρηνικής σύντηξης η οποία θα επιτρέψει θεωρητικώς τουλάχιστον την πραγματοποίηση διαστημικών ταξιδιών στον μισό χρόνο από τον σημερινό. 

Με μια τέτοια μηχανή θα μπορεί δηλαδή να ταξιδέψει ένα διαστημικό σκάφος στον Άρη σε τρεις και όχι έξι μήνες που είναι ο σημερινός χρόνος του ταξιδιού ως τον Κόκκινο Πλανήτη.

Μια τέτοια εξέλιξη θα φέρει πραγματική επανάσταση στην διαστημική δραστηριότητα του ανθρώπου. Η Pulsar αναπτύσσει μια υβριδική πυρηνική μηχανή που θα λειτουργεί τόσο με στερεό όσο και με υγρό ή αέριο καύσιμο.

«Η Pulsar είναι μια από τις ελάχιστες εταιρείες σε όλο τον κόσμο που αναπτύσσει τέτοιου είδους τεχνολογίες. Έχουμε μια ομάδα καταπληκτικών επιστημόνων με πλούσια εμπειρία πάνω σε αυτούς τους τομείς. Επιπλέον έχουμε πάρει μαζί μας τους πλέον ταλαντούχους καθηγητές και φοιτητές από κορυφαία πανεπιστήμια της Βρετανίας οι οποίοι πραγματοποιούν έρευνες και δοκιμές στα εργαστήρια και τις εγκαταστάσεις των πανεπιστημίων τους» αναφέρει ο Ρίτσαρντ Ντίναν, ιδρυτής της Pulsar Fusion.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έχασε τον σκύλο του στα ελληνοτουρκικά σύνορα και την βρήκε μετά από ένα χρόνο στη Βοσνία

Ο Remy Dargere κατάφερε να επανενωθεί με τoν σκυλο του, Raïka, ένα χρόνο μετά. Ο Γάλλος τουρίστας βρισκόταν στην Ελλάδα για οδοιπορικό, έχοντας ως παρέα την σκυλίτσα του. Στις 7 Απ...

Αντικείμενο που διαπέρασε την οροφή σπιτιού προερχόταν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Αντικείμενο που έπεσε από τον ουρανό και διαπέρασε την οροφή και δυο πατώματα κατοικίας στην αμερικανική πολιτεία Φλόριντα νωρίτερα φέτος προερχόταν πράγματι από τον Διεθνή Διαστημ...

Φόρτωση άρθρων...