Σαββάτο
21 Σεπτεμβρίου 2024

Εντοπίσθηκαν οι κοντινότερες στη Γη μαύρες τρύπες

Viral

Ευρήματα που υποδεικνύουν την ύπαρξη μαύρων τρυπών κοντά στο αστρικό σμήνος των «Υάδων» που βρίσκεται σε απόσταση 150 ετών φωτός από τη Γη εντόπισαν αστρονόμοι.

Αυτό αναφέρει ομάδα αστρονόμων σε δημοσίευση της στην επιθεώρηση «Monthly Notices of Royal Astronomy Society».

Σε περίπτωση που τα ευρήματα επιβεβαιωθούν αυτές οι μαύρες τρύπες θα είναι οι κοντινότερες (από αυτές που γνωρίζουμε) στη Γη.

Σύμφωνα με τους αστρονόμους, αυτές οι μαύρες τρύπες είτε βρίσκονται στο κέντρο αυτού του πυκνού αστρικού σμήνους είτε για κάποιο λόγο υποχρεώθηκαν σχετικά πρόσφατα να το εγκαταλείψουν και περιπλανώνται πλέον μόνες τους στο Διάστημα αλλά εξακολουθούν να βρίσκονται κοντά στο αστρικό σμήνος. Αυτές οι μαύρες τρύπες βρίσκονται περίπου δέκα φορές πιο κοντά από την μαύρη τρύπα που μέχρι σήμερα κατέχει τον τίτλο της πιο κοντινής στον πλανήτη μας.

Οι «Υάδες» ήταν στην μυθολογία «Νύμφες» που σχετίζονταν με τη βροχή και έδωσαν το όνομα τους σε αυτό το ανοικτό αστρικό σμήνος που δημιουργήθηκε πριν από περίπου 625 εκατομμύρια χρόνια στον αστερισμό Ταύρου.

Ανοικτά σμήνη είναι μεγάλες ομάδες άστρων που πιστεύεται ότι σχηματίστηκαν την ίδια στιγμή από το ίδιο τεράστιο νέφος αερίου και σκόνης. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Γη θα αποκτήσει ένα δεύτερο φεγγάρι

Δύο φυσικούς δορυφόρους η Γη θα έχει για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Το «μίνι φεγγάρι», όπως αποκαλούν οι αστρονόμοι αυτού του είδους τα σώματα, είναι στην πραγματικότητα ένας μ...

Άγιον Όρος: «Κόβει την ανάσα» η εικόνα με μοναχό να σκαρφαλώνει σε απόκρημνα βράχια (Video)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο με τον μοναχό Βασίλειο, που σκαρφαλώνει με απίστευτη ευκολία, στα απόκρημνα Καρούλια του Αγίου Όρους, μια περιοχή με βράχια που κόβει την αν...

Φόρτωση άρθρων...