Παρασκευή
29 Σεπτεμβρίου 2023

Εντοπίσθηκαν οι κοντινότερες στη Γη μαύρες τρύπες

Viral

Ευρήματα που υποδεικνύουν την ύπαρξη μαύρων τρυπών κοντά στο αστρικό σμήνος των «Υάδων» που βρίσκεται σε απόσταση 150 ετών φωτός από τη Γη εντόπισαν αστρονόμοι.

Αυτό αναφέρει ομάδα αστρονόμων σε δημοσίευση της στην επιθεώρηση «Monthly Notices of Royal Astronomy Society».

Σε περίπτωση που τα ευρήματα επιβεβαιωθούν αυτές οι μαύρες τρύπες θα είναι οι κοντινότερες (από αυτές που γνωρίζουμε) στη Γη.

Σύμφωνα με τους αστρονόμους, αυτές οι μαύρες τρύπες είτε βρίσκονται στο κέντρο αυτού του πυκνού αστρικού σμήνους είτε για κάποιο λόγο υποχρεώθηκαν σχετικά πρόσφατα να το εγκαταλείψουν και περιπλανώνται πλέον μόνες τους στο Διάστημα αλλά εξακολουθούν να βρίσκονται κοντά στο αστρικό σμήνος. Αυτές οι μαύρες τρύπες βρίσκονται περίπου δέκα φορές πιο κοντά από την μαύρη τρύπα που μέχρι σήμερα κατέχει τον τίτλο της πιο κοντινής στον πλανήτη μας.

Οι «Υάδες» ήταν στην μυθολογία «Νύμφες» που σχετίζονταν με τη βροχή και έδωσαν το όνομα τους σε αυτό το ανοικτό αστρικό σμήνος που δημιουργήθηκε πριν από περίπου 625 εκατομμύρια χρόνια στον αστερισμό Ταύρου.

Ανοικτά σμήνη είναι μεγάλες ομάδες άστρων που πιστεύεται ότι σχηματίστηκαν την ίδια στιγμή από το ίδιο τεράστιο νέφος αερίου και σκόνης. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φλόριντα: Αρκούδα έφερε lockdown στο πάρκο της Disney

Μια μαύρη αρκούδα εθεάθη τη Δευτέρα να περιφέρεται στο πάρκο ψυχαγωγίας Disney World στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Οι Αρχές έκλεισαν προσωρινά περίπου 15 αξιοθέατα μέχρι να την αιχμαλωτίσο...

Αυστραλία: Πήγε για σερφ με τον… πύθωνά του

Εντύπωση έχει προκαλέσει ένα βίντεο που δείχνει έναν άνδρα στην Αυστραλία να κάνει σερφ έχοντας τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό του έναν πύθωνα. Ο εν λόγω άνδρας πήγε για σερφ με ...

Φόρτωση άρθρων...