Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Eντυπωσιακοί σχηματισμοί δημιουργούνται από το λιώσιμο του μεγαλύτερου παγόβουνου στον κόσμο

Viral

Το λιώσιμο του μεγαλύτερου παγόβουνου στον κόσμο δημιουργεί εντυπωσιακές εικόνες. Η εταιρεία Eyos expeditions ειδικεύεται στη διοργάνωση πολυτελών κρουαζιερών στα πιο απομακρυσμένα και ακραία περιβάλλοντα του πλανήτη όπως η Ανταρκτική, οι Αρκτικές περιοχές κ.α. 

Η εταιρεία αποφάσισε να προσφέρει στους πελάτες της την εμπειρία να δούνε από κοντά το μεγαλύτερο παγόβουνο στον κόσμο που μετά από τριάντα χρόνια που ήταν κολλημένο στον πυθμένα της θάλασσας αποκολλήθηκε πριν από ένα μήνα και άρχισε να πλέει στα νερά της Ανταρκτικής.

Φτάνοντας στο παγόβουνο, με την ονομασία A23a που έχει έκταση σχεδόν 4.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, οι επιβάτες της κρουαζιέρας αποζημιώθηκαν βλέποντας από κοντά ένα εντυπωσιακό φαινόμενο. 

Το παγόβουνο όπως φαίνεται έχει αρχίσει να λιώνει και έχουν δημιουργηθεί υπέροχες αψίδες και σπήλαια σε αυτό.

Όπως τα περισσότερα παγόβουνα στη συγκεκριμένη περιοχή, το A23a θεωρείται βέβαιο ότι ακολουθώντας το πολικό ρεύμα της Ανταρκτικής, θα οδηγηθεί στον Νότιο Ατλαντικό, σε μια διαδρομή που έχει γίνει γνωστή ως «πέρασμα των παγόβουνων». Αυτή, εξάλλου, είναι και η κίνηση του νερού.

Οι επιστήμονες παρακολουθούν στενά την πορεία του παγόβουνου. Εφόσον προσαράξει στο Βρετανικό Υπερπόντιο Έδαφος της Νοτίου Γεωργίας, υπάρχουν φόβοι ότι θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στις φώκιες, τους πιγκουίνους και άλλα θαλασσοπούλια που αναπαράγονται στο νησί. Ο μεγάλος όγκος του A23a θα μπορούσε να διαταράξει τις συνήθεις διαδρομές που ακολουθούν κατά την αναζήτηση τροφής, εμποδίζοντάς τα να ταΐσουν σωστά τα μικρά τους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Tο αρχαιότερο παράπονο από έναν γιο στη μητέρα του – H επιστολή που γράφτηκε πριν από 4.000 χρόνια (εικόνες)

Μία επιστολή που γράφτηκε πριν από σχεδόν 4.000 χρόνια θεωρείται ότι είναι το αρχαιότερο παράπονο από έναν γιο στη μητέρα του. Η Zinu, μία μητέρα που έζησε στην πόλη Λάρσα της αρχα...

Αιωνόβια γιαγιά στην Ουκρανία περπάτησε 10χλμ για να γλυτώσει από τους εισβολείς Ρώσους (Video&Photos)

Συγκινητική είναι η ιστορία μίας 98χρονης γυναίκας στην Ουκρανία η οποία περπάτησε 10 χιλιόμετρα με το μπαστούνι της για να ξεφύγει από τους Ρώσους εισβολείς. Ηρωίδα αποκαλούν Μ...

Φόρτωση άρθρων...