Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Έρχεται το «ματωμένο φεγγάρι»

Ολική έκλειψη της Σελήνης θα γίνει στις 16 Μαΐου. Η ολική έκλειψη θα προκαλέσει ένα κοσμικό φαινόμενο γνωστό ως «ματωμένο φεγγάρι». 

Η σελήνη θα περάσει στη σκιά της γης, με αποτέλεσμα στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου να είναι ορατό στον ουρανό ένα «ματωμένο» φεγγάρι, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Η ολική έκλειψη της Σελήνης θα είναι ορατή από περιοχές της Αμερικής, της Ανταρκτικής, της Ευρώπης, της Αφρικής και του ανατολικού Ειρηνικού. 

Ακόμα, θα σημειωθεί και μια δακτυλιοειδής έκλειψη η οποία θα είναι ορατή από τη Νέα Ζηλανδία, την ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Time and Date, η μερική έκλειψη θα ξεκινήσει στις 16 Μαΐου στις 05:30 ώρα Ελλάδος. Το «ματωμένο φεγγάρι» θα κορυφωθεί στις 16 Μαΐου στις 07:30 ώρα Ελλάδος. Αυτή θα είναι η πρώτη από τις δύο σεληνιακές εκλείψεις του 2022. 

Η επόμενη θα σημειωθεί στις 8 Νοεμβρίου 2022 και θα είναι εν μέρει ορατή από την Ασία, την Αυστραλία, τη Βόρεια Αμερική, τμήματα της βόρειας και ανατολικής Ευρώπης, την Αρκτική και το μεγαλύτερο μέρος της Νότιας Αμερικής.

Το 2023 θα έχουμε δύο σεληνιακές εκλείψεις. Η πρώτη θα σημειωθεί στις 5 με 6 Μαΐου 2023 και θα είναι εν μέρει ορατή από τη νότια και ανατολική Ευρώπη, την Ανταρκτική, το μεγαλύτερο μέρος της Ασίας, την Αυστραλία, την Αφρική καθώς και τον Ειρηνικό, τον Ινδικό και τον Ατλαντικό ωκεανό.

Στις 28 έως 29 Οκτωβρίου θα σημειωθεί μια μερική έκλειψη, εν μέρει ορατή από την Ευρώπη, την Ασία, την Αυστραλία, την Αφρική, τη Βόρεια Αμερική, τη βόρεια και ανατολική Νότια Αμερική, την Αρκτική, την Ανταρκτική και τον Ειρηνικό, τον Ατλαντικό και τον Ινδικό ωκεανό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μυστήριο με τον τρομακτικό ήχο που καταγράφηκε στα βάθη της θάλασσας – Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες

Mμυστήριο έχει προκαλέσει τρομακτικός ήχος που καταγράφηκε στα βάθη της θάλασσας στο πιο απομακρυσμένο σημείο της Γης. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν την αλήθεια, παρά τις θεωρίες συνωμ...

Σάμος: Πόλος έλξης για χιλιάδες Τούρκους τουρίστες - Τι αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ

Τις φυσικές ομορφιές της Σάμου και το εύρος δυνατοτήτων πρόσβασης από την Τουρκία δημοφιλή μέσα ενημέρωσης της γείτονος χώρας το τελευταίο διάστημα. Τα δημοσιεύματα αναφέρονται ...

Αντικείμενο που διαπέρασε την οροφή σπιτιού προερχόταν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Αντικείμενο που έπεσε από τον ουρανό και διαπέρασε την οροφή και δυο πατώματα κατοικίας στην αμερικανική πολιτεία Φλόριντα νωρίτερα φέτος προερχόταν πράγματι από τον Διεθνή Διαστημ...

Φόρτωση άρθρων...