Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Παρίσι: Χιλιάδες Γάλλοι διαγωνίστηκαν στην ορθογραφία στη λεωφόρο των Ηλυσίων

Ένας από πρωτότυπος διαγωνισμός έγινε στο Παρίσι, στη λεωφόρο των Ηλυσίων. Πέντε χιλιάδες Γάλλοι και Γαλλίδες, από 10 έως 90 ετών, κάθισαν στα θρανία και διαγωνίστηκαν στην ορθογραφία, διεκδικώντας παράλληλα μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Για πρώτη φορά η διάσημη λεωφόρος του κόσμου, η λεωφόρος των Ηλυσίων στο Παρίσι δεν γέμισε από διαδηλωτές.
Η λεωφόρος μετατράπηκε σε μία απέραντη σχολική τάξη στην οποία τοποθετήθηκαν 1.700 θρανία μία από τις πιο ζεστές ημέρες του μήνα.

Μαθητές κάθε ηλικίας, πήραν τα στυλό τους, και ακόνισαν το μυαλό για να λάβουν μέρος στον μεγαλύτερο διαγωνισμό ορθογραφίας που έχει στόχο να λάβει τη θέση που του αξίζει στο βιβλίο Γκίνες.

Ο παρουσιαστής της εκδήλωσης υπαγορεύει αργά, σταθερά αλλά μία φορά μία παράγραφο από γαλλικά λογοτεχνικά βιβλία.

Οι διαγωνιζόμενοι ήθελαν να λάβουν μέρος με ενθουσιασμό αν και πολλοί δεν θυμούνται από πότε έχουν να ασχοληθούν με την ορθογραφία.

Δημοσιογράφος: Γιατί αποφασίσατε να λάβετε μέρος στον μεγαλύτερο διαγωνισμό ορθογραφίας;

Διαγωνιζόμενη: Μου αρέσει το διάβασμα και η ορθογραφία αλλά ήταν και μία ευκαιρία να έρθω στη λεωφόρο των Ηλυσίων. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Διαγωνιζόμενος: Γιατί μου θυμίζει τη φοιτητική μου ζωή. Πιστεύω ότι θα είναι ωραία εμπειρία.

Οι διαγωνιζόμενοι δεν έπρεπε να κάνουν πάνω από τρία λάθη.

Οι διοργανωτές ψάχνουν αυτόν που δεν έκανε κανέναν για να του δώσουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Εκτός από το βιβλίο Γκίνες για την ιδέα και τη διοργάνωση οι διαγωνιζόμενοι πέρασαν επιτέλους δημιουργικές ώρες μακριά από τα κινητά τους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Μικρή Ατλαντίδα»: Αρχαίος οικισμός εξαφανίστηκε πριν από 700 χρόνια – Τον κατάπιε η θάλασσα

Πριν από περίπου 700 χρόνια ο οικισμός «Ravenser Odd» βυθίστηκε στη Βόρεια Θάλασσα έπειτα από σφοδρή κακοκαιρία. Οι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν ό,τι έχει απομείνει απ’ τον οικι...

Φόρτωση άρθρων...