Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Γερμανία: Τα 66α γενέθλιά της γιόρτασε μια θηλυκή γορίλας

Viral

Τα 66α γενέθλιά της γιόρτασε μια θηλυκή γορίλας στον ζωολογικό κήπο του Βερολίνου της Γερμανίας. Η Φατού κάθεται αναπαυτικά και τρώει τα εδέσματα που της έφεραν οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου στο Βερολίνο.

Η Φατού είναι ο γηραιότερος γορίλας στον κόσμο, έκλεισε τα 66. Φυσικά, οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου δε θα μπορούσαν να μη γιορτάσουν μαζί της.

«Γίνεται ένα πάρτι γενεθλίων. Και συγκεκριμένα ενός θηλυκού γορίλα, στον ζωολογικό κήπο του Βερολίνου. Το όνομά της είναι Φατού και είναι 66 ετών. Είναι ο γηραιότερος γορίλας στον κόσμο», αναφέρει σε ρεπορτάζ της η WELT.

Οι άνθρωποι του κήπου έδωσαν στη Φατού ένα βουνό από φρούτα και λαχανικά τα οποία απόλαυσε, παρά το γεγονός πως της λείπουν αρκετά δόντια λόγω ηλικίας.

Αν και ο ζωολογικός κήπος έχει άλλους πέντε γορίλες, η Φατού έχει τον δικό της χώρο επειδή χρειάζεται ειδική φροντίδα και προσοχή. Έτσι, δεν χρειάστηκε να μοιραστεί το ξεχωριστό γεύμα της.

Οι γορίλες ζουν κατά μέσο όρο 40 χρόνια. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους που την φροντίζουν, ότι η Φατού έφτασε τα 66 χρόνια. Δύο δεκαετίες πάνω από τον μέσο όρο.

Η Φατού ανήκει σε ένα είδος γορίλα που είναι υπό εξαφάνιση. Είναι χορτοφάγοι και ζουν σε ομάδες με ένα αρσενικό και πολλά θηλυκά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τι έτρωγαν οι άνθρωποι πριν από 15.000 χρόνια – Νέα έρευνα ανατρέπει όσα γνωρίζαμε

Η αντίληψη ότι οι κοινωνίες των κυνηγών τροφοσυλλεκτών βασίζονταν σε σημαντικό βαθμό στο κρέας είχε επικρατήσει έως τώρα. Ωστόσο, νέα στοιχεία που προκύπτουν από μία πρωτοποριακή ...

Νέο ανθρωποειδές ρομπότ που μαθαίνει γρηγορότερα και κοστίζει λιγότερο (Video&εικόνες)

Ένα νέο ανθρωποειδές ρομπότ που μαθαίνει γρηγορότερα και κοστίζει λιγότερο δημιούργησε η «Sanctuary AI». Η καναδική εταιρεία την προηγούμενη εβδομάδα παρουσίασε το νέο της ρομπότ. ...

Φόρτωση άρθρων...