Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Google: Ποια νέα υπηρεσία ετοιμάζει

Viral

Μία νέα υπηρεσία ετοιμάζει η Google. Η μητρική εταιρεία Alphabet Inc (GOOGL.O) ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες ότι θα λανσάρει μια υπηρεσία chatbot και περισσότερη τεχνητή νοημοσύνη για τη μηχανή αναζήτησής της, καθώς και για τους προγραμματιστές, μια απάντηση στη Microsoft Corp (MSFT.O), σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Η Google προχωρά σε αυτή την κίνηση μετά την ταχεία αποδοχή από το κοινό του ChatGPT, ενός ανταγωνιστικού chatbot από την OpenAI που υποστηρίζεται από τη Microsoft και παράγει λόγο που μοιάζει με άνθρωπο κατόπιν εντολής και που ορισμένοι αναμένουν ότι θα διαταράξει τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές αναζητούν πληροφορίες στο διαδίκτυο, κλειδί για την επιχείρηση της Google.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alphabet, Sundar Pichai, δήλωσε ότι η εταιρεία του ανοίγει μια υπηρεσία συνομιλητικής τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται Bard για να δοκιμάσει τους χρήστες για σχόλια, ενώ θα ακολουθήσει μια δημόσια κυκλοφορία τις επόμενες εβδομάδες. Δήλωσε επίσης ότι η Google σχεδιάζει να προσθέσει λειτουργίες AI στη μηχανή αναζήτησής της που συνθέτουν υλικό για σύνθετα ερωτήματα, όπως αν η εκμάθηση κιθάρας ή πιάνου είναι ευκολότερη.

Ο Sundar Pichai είπε για το chatbot: «Το Bard επιδιώκει να συνδυάσει το εύρος της παγκόσμιας γνώσης με τη δύναμη, την ευφυΐα και τη δημιουργικότητα της» τεχνητής νοημοσύνης.

Από την πλευρά της, η Microsoft ενημερώνει την Τρίτη τα μέσα ενημέρωσης για τις εξελίξεις του δικού της έργου με τον διευθύνοντα σύμβουλό της Satya Nadella, σύμφωνα με πρόσκληση που είδε το Reuters.

Πίσω από το Bard της Google βρίσκεται το LaMDA, η τεχνητή νοημοσύνη της Google που παρήγαγε κείμενο με τέτοια δεξιότητα που ένας μηχανικός της εταιρείας το αποκάλεσε ευαίσθητο, έναν ισχυρισμό που ο τεχνολογικός γίγαντας και οι επιστήμονες απέρριψαν ευρέως.

Ο τρόπος με τον οποίο η Google στοχεύει να διαφοροποιήσει το Bard από το ChatGPT δεν ήταν σαφής. Ο Pichai δήλωσε ότι η νέα υπηρεσία αντλεί πληροφορίες από το διαδίκτυο- οι γνώσεις του ChatGPT είναι ενημερωμένες από το 2021. Σε ένα demo της υπηρεσίας, το Bard όπως και το αντίπαλο chatbot καλεί τους χρήστες να του δώσουν μια προτροπή, ενώ προειδοποιεί ότι η απάντησή του μπορεί να είναι ακατάλληλη ή ανακριβής. Στη συνέχεια, παρουσίασε τρεις απαντήσεις σε ένα ερώτημα σχετικά με τις ανακαλύψεις ενός διαστημικού τηλεσκοπίου, όπως έδειξε το demo.

Η Google βασίζεται σε μια έκδοση του LaMDA που απαιτεί λιγότερη υπολογιστική ισχύ, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί περισσότερους χρήστες και να βελτιώνεται με τα σχόλιά τους, δήλωσε ο Pichai.

Το ChatGPT κατά καιρούς έχει απομακρύνει τους χρήστες λόγω της εκρηκτικής ανάπτυξης, με τους αναλυτές της UBS να αναφέρουν ότι είχε 57 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες τον Δεκέμβριο ξεπερνώντας δυνητικά το TikTok σε υιοθέτηση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο ποντιακός χορός του Ιμάμογλου στο χωριό του

Με την ψυχή του γιόρτασε τον θρίαμβό του στην Κωνσταντινούπολη ο Εκρέμ Ιμάμογλου, καθώς αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά δήμαρχος. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου πανηγύρισε με ποντιακ...

Μυστήριο με τον τρομακτικό ήχο που καταγράφηκε στα βάθη της θάλασσας – Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες

Mμυστήριο έχει προκαλέσει τρομακτικός ήχος που καταγράφηκε στα βάθη της θάλασσας στο πιο απομακρυσμένο σημείο της Γης. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν την αλήθεια, παρά τις θεωρίες συνωμ...

Ιαπωνία: Τρένο υψηλής ταχύτητας καθυστέρησε μετά τον εντοπισμό φιδιού σε βαγόνι

Η ακρίβεια των δρομολογίων του σιδηροδρομικού δικτύου της Ιαπωνίας είναι γνωστή. Ωστόσο, την Τρίτη το βράδυ η ομαλή λειτουργία ενός τρένου του δικτύου σιδηροδρομικών γραμμών υψηλής...

Φόρτωση άρθρων...