Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Η γαλάζια πολιτεία των νεκρών – Πού βρίσκεται

Μια πολιτεία νεκρών που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον παραμένει εντελώς άγνωστη και εγκαταλελειμμένη. Το Ρωμαϊκό νεκροταφείο Κεγχρεών, όπως είναι η επιστημονική του ονομασία αφήνει άναυδους τους ελάχιστους επισκέπτες που γνωρίζουν την ύπαρξή του, τόσο με τις μυσταγωγικές κατακόμβες που υπάρχουν διάσπαρτες στο λόφο δίπλα στην θάλασσα όσο και με το πανέμορφο ρωμαϊκό ψηφιδωτό.

Το ψηφιδωτό κοσμεί τα Ρωμαϊκά Λουτρά και βρίσκονται κοντά.

Το συγκεκριμένο νεκροταφείο εντοπίστηκε κατά τις ανασκαφικές έρευνες του 1962 στην Κορινθία, που διενεργήθηκαν στις Κεγχρεές από τον καθηγητή αρχαιολογίας Robert L. Scranton, του πανεπιστημίου του Σικάγο, υπό την επίβλεψη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών των Αθηνών και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Από τότε είχε κηρυχθεί ως αρχαιολογικός χώρος, χωρίς όμως να διερευνηθεί πιο διεξοδικά και να διαφυλαχτεί, με αποτέλεσμα να γίνει έρμαιο στις αρπακτικές διαθέσεις των αρχαιοκάπηλων. 

Οι θαλαμωτοί τύμβοι είναι πραγματικά επιβλητικοί και αποπνέουν έναν έντονο μυστικισμό. Οι εικόνες που κατέγραψε το Up Stories είναι εντυπωσιακές. Ταξιδεύουν τον θεατή στην γαλάζια πολιτεία των νεκρών της Κορινθίας, που μέχρι σήμερα γνώριζαν ελάχιστοι.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σπάνιος καρχαρίας εντοπίστηκε από ερευνητές - Εικάζεται ότι ζούσε πριν από την εποχή των δεινοσαύρων

Ερευνητές αντίκρισαν ένα μοναδικό θέαμα, καθώς συνάντησαν ένα σπάνιο καρχαρία. Μια ομάδα ερευνητών ξεκίνησε μια αναζήτηση που θα τους οδηγούσε σε μια συνάντηση με ένα πλάσμα που πρ...

Φόρτωση άρθρων...