Τετάρτη
22 Μαρτίου 2023

Η Πυραμίδα του Ταϋγέτου: Το άλυτο μυστήριο της Ελλάδας

Viral

Η κορυφή Ταϋγέτου βρίσκεται σε υψόμετρο 2.407 μέτρων. Η κορυφή του βουνού της Πελοποννήσου είναι γνωστό και ως «Πυραμίδα».

Πρόκειται ίσως για την πιο εντυπωσιακή κορυφή βουνού στην Ελλάδα και ταυτόχρονα την πιο μυστηριώδη, καθώς συνοδεύεται από έναν άλυτο γρίφο εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Η πυραμίδα που σχηματίζεται στην κορυφή του Ταϋγέτου είναι άραγε παιχνίδι της φύσης ή μία γιγάντια ανθρώπινη κατασκευή;

Οι εικόνες που κατέγραψε ο Μανώλης Νιργιανάκης είναι πραγματικά καθηλωτικές.

Μια μεγάλη μερίδα ερευνητών υποστηρίζει πως η κορυφή του Προφήτη Ηλία (2.407μ. ύψος), λαξεύτηκε, είτε εξ’ ολοκλήρου είτε εν μέρει, προκειμένου να αποκτήσει σχήμα πυραμίδας και να λειτουργήσει τελετουργικά και λατρευτικά.

Αυτό, όπως λένε, «αποδεικνύεται από την απόλυτη κανονικότητα της πυραμίδας» (οπτικά, είναι ένα τέλειο ισοσκελές τρίγωνο) και κυρίως, «από την τεχνητή οριζοντίωση της βάσεώς της», όπου το έδαφος είναι σχετικά πιο λείο και ομαλό.  Όσοι υποστηρίζουν αυτή την άποψη, κάνουν λόγο για ένα μεγαλιθικό μνημείο, σαν αυτά που συναντώνται σε όλη την Ευρώπη, την περίοδο 3.500 – 2.000 π.Χ.

Σε κάθε περίπτωση, τόσο η ηλικία της πυραμίδας όσο και οι αρχικές της διαστάσεις είναι αδύνατο να υπολογιστούν.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο από drone της ομάδας UpStories:

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η συννεφιασμένη αυγή του πλανήτη Άρη

Τα ρομπότ που πάει στον Άρη τα τελευταία 20 χρόνια έχουν στείλει αμέτρητες φωτογραφίες από την επιφάνεια αλλά και τον ουρανό του. Όμως, δεν είχαμε πολλές και καλής ποιότητας εικόνε...

Φόρτωση άρθρων...