Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Η Πυραμίδα του Ταϋγέτου: Το άλυτο μυστήριο της Ελλάδας

Viral

Η κορυφή Ταϋγέτου βρίσκεται σε υψόμετρο 2.407 μέτρων. Η κορυφή του βουνού της Πελοποννήσου είναι γνωστό και ως «Πυραμίδα».

Πρόκειται ίσως για την πιο εντυπωσιακή κορυφή βουνού στην Ελλάδα και ταυτόχρονα την πιο μυστηριώδη, καθώς συνοδεύεται από έναν άλυτο γρίφο εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Η πυραμίδα που σχηματίζεται στην κορυφή του Ταϋγέτου είναι άραγε παιχνίδι της φύσης ή μία γιγάντια ανθρώπινη κατασκευή;

Οι εικόνες που κατέγραψε ο Μανώλης Νιργιανάκης είναι πραγματικά καθηλωτικές.

Μια μεγάλη μερίδα ερευνητών υποστηρίζει πως η κορυφή του Προφήτη Ηλία (2.407μ. ύψος), λαξεύτηκε, είτε εξ’ ολοκλήρου είτε εν μέρει, προκειμένου να αποκτήσει σχήμα πυραμίδας και να λειτουργήσει τελετουργικά και λατρευτικά.

Αυτό, όπως λένε, «αποδεικνύεται από την απόλυτη κανονικότητα της πυραμίδας» (οπτικά, είναι ένα τέλειο ισοσκελές τρίγωνο) και κυρίως, «από την τεχνητή οριζοντίωση της βάσεώς της», όπου το έδαφος είναι σχετικά πιο λείο και ομαλό.  Όσοι υποστηρίζουν αυτή την άποψη, κάνουν λόγο για ένα μεγαλιθικό μνημείο, σαν αυτά που συναντώνται σε όλη την Ευρώπη, την περίοδο 3.500 – 2.000 π.Χ.

Σε κάθε περίπτωση, τόσο η ηλικία της πυραμίδας όσο και οι αρχικές της διαστάσεις είναι αδύνατο να υπολογιστούν.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο από drone της ομάδας UpStories:

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έχασε τον σκύλο του στα ελληνοτουρκικά σύνορα και την βρήκε μετά από ένα χρόνο στη Βοσνία

Ο Remy Dargere κατάφερε να επανενωθεί με τoν σκυλο του, Raïka, ένα χρόνο μετά. Ο Γάλλος τουρίστας βρισκόταν στην Ελλάδα για οδοιπορικό, έχοντας ως παρέα την σκυλίτσα του. Στις 7 Απ...

Οι χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό ερωτικών συντρόφων κατά μέσο όρο - Πού βρίσκεται η Ελλάδα

Οι Τούρκοι πολίτες αναφέρουν ότι έχουν τον υψηλότερο μέσο όρο σεξουαλικών συντρόφων κατά τη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με μια ερωτική ανάλυση των σεξουαλικών συνηθειών του κόσ...

Φόρτωση άρθρων...