Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Delivery με… πατίνι – H νέα μόδα στην παράδοση φαγητού (Video)

Viral

Παίρνει το ηλεκτρικό του πατίνι, τον σάκο στον ώμου του και παραδίδει εύκολα και γρήγορα την παραγγελία στην πόρτα του πελάτη.

Ο 21χρονος Χρήστος βγάζει το μεροκάματό του πάνω σε ένα ηλεκτρικό πατίνι, παραδίδοντας καφέδες ή φαγητό, αφού, όπως αναφέρει στο MEGA, δεν έχει βγάλει ακόμα δίπλωμα οδήγησης για μηχανή.
«Τον πρώτο χρόνο ήμουνα με ποδήλατο, τώρα είμαι με πατίνι. Δεν είναι πολύ δύσκολο. Διασκεδαστικό είναι, πολύ άνετο».

Το ηλεκτρικό πατίνι είναι μία λύση για τον νεαρό διανομέα, προκειμένου να καταφέρει να βιοποριστεί. Καθημερινά η απόσταση που διανύει μέσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μέχρι να τελειώσει η βάρδιά του είναι 25 χιλιόμετρα. Υπολογίζει πάντα και την απόσταση που θα χρειαστεί για να γυρίσει σπίτι και φυσικά να έχει… μπαταρία.

«Αντέχει 28 με 32 χιλιόμετρα, τελειώνω τη δουλειά μου και γυρνάω σπίτι και το φορτίζω. Το αφήνω το βράδυ να φορτίσει και μετά πάω δουλειά κανονικά».

Η τελική ταχύτητα που μπορεί να πιάσει το συγκεκριμένο ηλεκτρικό πατίνι είναι τα 35 χλμ. ανά ώρα. Φοράει πάντα το κράνος του και οδηγεί στη δεξιά πλευρά του δρόμου, αποφεύγοντας αρκετή κίνηση της πόλης, άλλα ταυτόχρονα και καύσιμα.

«Πρέπει συνέχεια να κοιτάς πίσω σου. 2,5 χρόνια δουλεύω δεν έχω πάθει τίποτα», λέει ο Χρήστος.

Οι γονείς του νεαρού διανομέα φαγητού όμως, ζουν καθημερινά με το άγχος του απρόοπτου που μπορεί να συμβεί στον δρόμο κατά τη διάρκεια παράδοσης.

«Θέλουν συνέχεια να σταματήσω γιατί φοβούνται τον δρόμο», αναφέρει ο 21χρονος.

Και αν δεν έχει το service που περνάει ένα ιδιωτικό όχημα, το ηλεκτρικό πατίνι εμφανίζει και αυτό με τον καιρό μικροβλάβες.

«Αυτό με τους δρόμους, οι λακούβες το χαλάνε, την μπαταρία πρέπει συνέχεια να την αντικαθιστάς», προσθέτει ο 21χρονος.

Η νέα μόδα με τα ηλεκτρικά πατίνια στους δρόμους, φαίνεται πως σε διανομείς φαγητού σαν τον Χρήστο, δίνει μεροκάματο.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...