Κυριακή
12 Μαΐου 2024

ΗΠΑ: Απολιθωμένα δέντρα 386 εκατ. ετών ανακαλύφθηκαν σε λατομείο της Νέας Υόρκης

Viral

Μία μεγάλη έκπληξη έκρυβε ένα εγκαταλελειμμένο λατομείο της Νέας Υόρκης.

Συγκεκριμένα, ανακαλύφθηκε ένα δάσος απολιθωμένων δέντρων 386 εκατομμυρίων ετών.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες που έμειναν κατάπληκτοι από το εύρημα το δάσος ήταν αρχικά τόσο μεγάλο ώστε εκτεινόταν πιθανότατα μέχρι την Πενσυλβάνια.

Το δάσος στην περιοχή Κάιρο της Νέας Υόρκης είναι το παλαιότερο που έχει βρεθεί ποτέ. Μέχρι τώρα τον τίτλο κρατούσε ένα άλλο απολιθωμένο δάσος, επίσης στην Νέα Υόρκη, στην περιοχή Γκιλμπόα. Ωστόσο, το νέο εύρημα των επιστημόνων είναι δύο με τρία εκατομμύρια παλαιότερο. 

Ειδικοί από τα πανεπιστήμια του Κάρντιφ (Βρετανία) και του Μπίνγκαμπτον (ΗΠΑ) σε συνεργασία με το Πολιτειακό Μουσείο της Νέας Υόρκης άρχισαν να ερευνούν στην περιοχή πριν από περισσότερο από δέκα χρόνια, σύμφωνα με το ΒΒC.

Έκτοτε έχουν χαρτογραφήσει περισσότερα από 3.000 τετραγωνικά μέτρα δάσους και έχουν καταλήξει ότι το δάσος φιλοξενούσε τουλάχιστον δύο τύπους δένδρων: Archaeopteris και Cladoxylopsids, ενώ υπάρχει και ένας τρίτος τύπος που δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μόνα Λίζα: Λύθηκε το μυστήριο για το αν είναι φανταστικό ή πραγματικό το τοπίο του πίνακα

Το τοπίο στον πίνακα της Μόνα Λίζα του Λεονάρντο ντα Βίντσι έχει πυροδοτήσει ατελείωτες συζητήσεις σχετικά με το αν είναι πραγματικό ή αποκύημα της φαντασίας του ζωγράφου. Κι ενώ λ...

Νέο ανθρωποειδές ρομπότ που μαθαίνει γρηγορότερα και κοστίζει λιγότερο (Video&εικόνες)

Ένα νέο ανθρωποειδές ρομπότ που μαθαίνει γρηγορότερα και κοστίζει λιγότερο δημιούργησε η «Sanctuary AI». Η καναδική εταιρεία την προηγούμενη εβδομάδα παρουσίασε το νέο της ρομπότ. ...

Φόρτωση άρθρων...