Τρίτη
16 Απριλίου 2024

Εντυπωσιακό ξενοδοχείο που θα μοιάζει με φεγγάρι θα φτιάξουν στο Ντουμπάι

Viral

Ένα εντυπωσιακό ξενοδοχείο που θα μοιάζει με φεγγάρι θα φτιάξουν στο Ντουμπάι θα κατασκευαστεί. 

Οι επιχειρηματίες που ειδικεύονται στον διαστημικό τουρισμό θεωρούν ότι μια μέρα όλοι θα επιλέγουμε διακοπές μακριά από τη Γη. 

Κάτι παρόμοιο πιστεύει και η ομάδα που βρίσκεται πίσω από τα Moon World Resorts, καθώς θέλει να κατασκευάσει μια σειρά από γιγάντια ξενοδοχεία με ένα τεράστιο θόλο τα οποία θα μοιάζουν με φεγγάρι και θα βρίσκονται στο Ντουμπάι.

Κάθε θόλος θα είναι μια αναπαράσταση 360 μοιρών του φεγγαριού σε μεγάλη κλίμακα, με εντελώς ρεαλιστικούς κρατήρες και υφή. Κάθε φεγγάρι θα μπορούσε να έχει ύψος 224 μέτρα με περίμετρο 622 μέτρα, ανάλογα με την τοποθεσία και τις άδειες.

Ο επιχειρηματίας Michael R. Henderson, με έδρα τον Καναδά, συνιδρυτής της Moon World Resorts, δήλωσε στο CNN Travel ότι η ουσία του έργου είναι ότι το φεγγάρι είναι ένα «αναγνωρισμένο brand». «7,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι το γνωρίζουν, όλοι το αγαπούν», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Henderson, κάθε ξενοδοχείο Moon World θα είναι «ένα πολύ πολυτελές και σύγχρονο, πλήρως ολοκληρωμένο θέρετρo», που θα διαθέτει συνεδριακό κέντρο, εστιατόρια, σπα, το καθένα με μια καμπύλη που θα παραπέμπει σε φεγγάρι.

Οι καλλιτέχνες οραματίζονται εσωτερικούς χώρους σε στυλ διαστημόπλοιου και θεματική ψυχαγωγία, που θα περιλαμβάνει μια ξεχωριστή εμπειρία η οποία θα αναπαριστά το πώς είναι να περπατάς στο φεγγάρι. 

«Θα σας δώσουμε τη δυνατότητα στη διάρκεια της ζωής σας να περπατήσετε σε αυτό που πιστεύετε ότι είναι η σεληνιακή επιφάνεια», αναφέρει ο Henderson.

Το έργο συνοδεύεται από «τεράστιες τεχνικές προκλήσεις», εξηγεί ο Henderson, αλλά ο ίδιος και ο συνιδρυτής της ομάδας Matthews συνεργάζονται με ανεξάρτητους μηχανικούς και αρχιτέκτονες για να κάνουν υλοποιήσουν την ιδέα τους.

Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να κατασκευαστούν τέσσερα Moon resorts, ένα στην Ευρώπη, ένα στη Βόρεια Αμερική, ένα στη Μέση Ανατολή, ένα στην Ασία και ένα στη Βόρεια Αφρική.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και συγκεκριμένα το Ντουμπάι, έχουν χαρακτηριστεί από την εταιρεία ως «φαβορί» για τα εγκαίνια του πρώτου τέτοιου ξενοδοχείου. Ο Henderson λέει ότι αυτό συμβαίνει επειδή τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι «πολύ δημοφιλή για τους τουρίστες» και φιλοξενούν «πολλά έργα υποδομής».

Ωστόσο, ο Henderson αναφέρει ότι υπάρχουν και «άλλες επιλογές», τις οποίες προς το παρόν δεν αποκαλύπτει.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιατί θα κατασκευαστεί το μαύρο κουτί της Γης

Μια κατασκευή που χαρακτηρίστηκε από τους εμπνευστές της ως «το μαύρο κουτί» της Γης λειτουργώντας με τρόπο ανάλογο με τα μαύρα κουτιά των αεροπλάνων θα κατασκευαστεί. Πρόκειτα...

Ελλάς, το μεγαλείο σου: Οι Κινέζοι έφτιαξαν τη δική τους... Σαντορίνη με 1 δισ. ευρώ - Πιστό αντίγραφο της Οίας (βίντεο)

Την ομορφιά και η μοναδικότητα της Σαντορίνης είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για αυτό και την... ζήλεψαν στην Κίνα. Σε μια επαρχία της Κίνας, το Γιουνάν, θέλησαν να φτιάξουν μια ...

Ο ποντιακός χορός του Ιμάμογλου στο χωριό του

Με την ψυχή του γιόρτασε τον θρίαμβό του στην Κωνσταντινούπολη ο Εκρέμ Ιμάμογλου, καθώς αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά δήμαρχος. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου πανηγύρισε με ποντιακ...

Φόρτωση άρθρων...