Δευτέρα
13 Μαΐου 2024

Μπελάδες έφερε το κρυπτονόμισμα στην Κιμ Καρντάσιαν

Viral

Στο στόχαστρο του επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής του χρηματοοικονομικού τομέα στη Μεγάλη Βρετανία (FCA), Τσαρλς Ράντελ βρέθηκε η Κιμ Καρντάσιαν, αφού θεωρήθηκε ότι προώθησε διαφήμιση για ένα κρυπτονόμισμα, το οποίο δημιουργήθηκε μόλις πριν από έναν μήνα από αγνώστους.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το δίκτυο BBC, στο διεθνές συμπόσιο για το οικονομικό έγκλημα που πραγματοποιήθηκε στο Κέιμπριτζ, ο Τσαρλς Ράντελ κατηγόρησε την Κιμ Καρντάσιαν ότι «κάλεσε τους 250 εκατομμύρια followers της να ‘ρίξουν χρήματα’ στην αγορά κρυπτονομισμάτων» προωθώντας το Ethereum Max.

Όπως μάλιστα είπε, πρόκειται για «ένα κερδοσκοπικό ψηφιακό νόμισμα άγνωστης προέλευσης», ενώ ανέφερε πως και άλλοι influencers τροφοδοτούν τις αυταπάτες ανθρώπων για γρήγορο πλούτο.

Η διαφήμιση είχε τη μεγαλύτερη οικονομική απήχηση στην ιστορία

Ο πρόεδρος της FCA σημείωσε πως η ανάρτηση της Κιμ Καρντάσιαν σε story στο Instagram, η οποία είχε επισημανθεί σωστά ως διαφήμιση (πληρωμένο post), μπορεί να ήταν «η μεγαλύτερη σε απήχηση οικονομική προώθηση στην ιστορία».

Παράλληλα, διευκρίνησε πως το Ethereum Max δεν πρέπει να συγχέεται με το γνωστό κρυπτονόμισμα Ethereum.

Ο πρόεδρος της FCA τόνισε πως δεν μπορεί να γνωρίζει εάν το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα είναι απάτη, αλλά πρόσθεσε ότι οι «influencers των social media πολύ συχνά εξαπατώνται ή πληρώνονται από απατεώνες τους οποίους ουσιαστικά βοηθούν στο να φουσκώσουν την τιμή νέων κρυπτονομισμάτων». Μάλιστα, σημείωσε ότι ορισμένοι influencers έχει τύχει να προωθήσουν νομίσματα, τα οποία αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχουν καν.

Το BBC αναφέρει πως υπολογίζεται ότι 2,3 εκατομμύρια Βρετανοί έχουν στην κατοχή τους κάποιο κρυπτονόμισμα. Το 14% εξ αυτών έχουν δανειστεί χρήματα για να τα αγοράσουν. Η FCA έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι πρόκειται για μία επένδυση υψηλού ρίσκου. «Εάν τα αγοράσετε, πρέπει να είστε και προετοιμασμένοι να χάσετε όλα τα χρήματά σας» τόνισε ο Ράντελ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανακαλύφθηκε νέο είδος φιδιού στην Ταϊλάνδη – Mπορεί να σκαρφαλώσει σε ύψος 50 μέτρων (Photos)

Ένα νέο είδος φιδιού ανακάλυψαν δύο κυνηγοί ερπετών στην Ταϊλάνδη. Το νέο είδος φιδιού έχει κυνόδοντες που μοιάζουν με λεπίδες και μπορεί να σκαρφαλώσει σε ύψος 50 μέτρων. Σύμφ...

Φόρτωση άρθρων...