Τρίτη
30 Απριλίου 2024

«Μύρισε» Χριστούγεννα στο Λονδίνο - Φωταγωγήθηκε η Oxford Street με 300.000 αστέρια (photos&video)

Σε εορταστικούς ρυθμούς μπαίνουν ήδη από τις αρχές Νοεμβρίου πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με το Λονδίνο να φορά τα γιορτινά του περιμένοντας τα Χριστούγεννα.

Πριν από λίγες ημέρες, φωταγωγήθηκε η Oxford Street, ο πιο δημοφιλής εμπορικός δρόμος της βρετανικής πρωτεύουσας που βρίσκεται στο Westminster του West End, κάνοντας τους Λονδρέζους να ανυπομονούν για την πιο όμορφη γιορτή του χρόνου.

Σύμφωνα με το BBC πρόκειται για μια παράδοση που πάει πίσω στο 1959, ώστε οι Λονδρέζοι να υποδεχτούν με τον καλύτερο τρόπο τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Φέτος, τα χριστουγεννιάτικα φώτα της Oxford Street είναι διαφορετικά και έχουν καλό σκοπό! Η φωταγώγηση ονομάστηκε «Sky Full of Stars» και αποτελείται από λευκά αστέρια που μοιάζουν να κρέμονται από τον ουρανό.

Ο γιορτινός φωτισμός είναι κατασκευασμένος από ανακυκλωμένο πλαστικό και διαθέτει περισσότερα από 300.000 φωτάκια LED, καθιστώντας τα 75% πιο ενεργειακά αποδοτικά από τα κλασσικά φωτάκια.

Ο γιορτινός στολισμός όμως δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής. Φέτος, η Oxford Street ένωσε τις δυνάμεις της με το φιλανθρωπικό ίδρυμα για παιδιά Starlight Uk, δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες να τοποθετήσουν το δικό τους αστέρι για 10 λίρες για να κάνουν τη διαμονή ενός παιδιού στο νοσοκομείο πιο φωτεινή αυτά τα Χριστούγεννα.

Κάθε χρόνο, η εκδήλωση της φωταγώγησης παρακολουθείται από χιλιάδες θεατές, συμπεριλαμβανομένων διασημοτήτων και εκλεκτών προσκεκλημένων. Είναι μια λαμπερή παράδοση που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ζωντανές μουσικές παραστάσεις, δημιουργώντας μια εορταστική ατμόσφαιρα που αντηχεί στο πνεύμα της εποχής.

Τα social media κατακλύστηκαν με φωτογραφίες από την υπέροχη φωταγώγηση του εμβληματικού δρόμου, με το ιδιαίτερο λονδρέζικο στιλ.

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ένα σκαλισμένο οστό 130.000 ετών αποκαλύπτει πώς σκέφτονταν οι Νεάντερταλ (εικόνες)

Ένα οστό από χέρι αρκούδας με δεκαεπτά τομές βρέθηκε την δεκαετία του 1950. Αυτό το αντικείμενο έχει αναφερθεί ως η πρώτη απόδειξη των γνωστικών ικανοτήτων των Νεάντερταλ στην περι...

Επιστήμονας λέει ότι ανακάλυψε την αιτία της κατάρας του Τουταγχαμών - Γιατί πέθαναν όλοι όσοι άνοιξαν τον τάφο του

Ένας επιστήμονας ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε την αιτία της «κατάρας του Φαραώ» που πιστεύεται ότι σκότωσε περισσότερους από 20 ανθρώπους που άνοιξαν τον τάφο του βασιλιά Τουταγχαμών ...

Φόρτωση άρθρων...