Κυριακή
05 Μαΐου 2024

NASA: Aναπτύσσει προηγμένη τεχνολογία για αυτόνομα αεροταξί

Viral

Προηγμένη τεχνολογία για αυτόνομα αεροταξί αναπτύσσει η NASA. Ερευνητές στο Ερευνητικό Κέντρο Λάνγκλεϊ της NASA στο Χάμπτον της Βιρτζίνια πραγματοποιούν δοκιμές με διάφορα drones ειδικά σχεδιασμένα για αυτόνομη πτήση στην οποία είναι πιθανό να βρουν στην πορεία τους κάποια εμπόδια τα οποία θα πρέπει να αποφύγουν με ασφάλεια.

Στόχος είναι η δημιουργία τεχνολογίας που θα μπορεί να ενσωματωθεί σε αυτόνομα ιπτάμενα οχήματα που θα λειτουργούν ως ηλεκτροκίνητα αεροταξί.

Η τεχνολογία που αναπτύσσει η NASA ακολουθεί τις προδιαγραφές ασφαλείας που έχει θέσει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ για αυτόνομα ιπτάμενα οχήματα που θα εκτελούν δρομολόγια μεταφοράς επιβατών.

«Όταν έχετε πολλά αυτόνομα ιπτάμενα οχήματα που όλα θα απογειώνονται και θα προσγειώνονται σε συγκεκριμένα σημεία είτε κοντά σε αεροδρόμια είτε μέσα σε αστικές περιοχές πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι τεχνολογίες αυτοματισμού αυτών των οχημάτων είναι σε θέση να χειρίζονται με ασφάλεια μεγάλο όγκο εναέριας κυκλοφορίας σε πολυσύχναστη περιοχή», αναφέρει ο Λου Γκλάαμπ, επικεφαλής του τμήματος αεροναυτικής μηχανικής στο Λάνγκλεϊ.

Το λογισμικό που φορτώθηκε στα drones των δοκιμών εκτελούσαν επικοινωνίες στον εναέριο χώρο, διαχείριση διαδρομής πτήσης, αποφυγή με άλλα οχήματα και περισσότερες δεξιότητες που απαιτούνται για να λειτουργήσει σε έναν πολυσύχναστο εναέριο χώρο. 

Πρόκειται για μια κρίσιμη τεχνολογία που πρέπει να αναπτυχθεί ώστε να μπορέσουν να κυκλοφορούν με ασφάλεια τα κάθε είδους drones που μεταφέρουν φορτία ή εκτελούν άλλες υπηρεσίες (καταγραφής εικόνων κ.α.) και τα αυτόνομα σκάφη μεταφοράς επιβατών που αναμένεται να κάνουν σύντομα την εμφάνιση τους σε πολλές περιοχές του αναπτυγμένου κόσμου.

H NASA έχει αποφασίσει να κοινοποιήσει την τεχνολογία που αναπτύσσει, προκειμένου οι κατασκευαστές της βιομηχανίας των αυτόνομων ιπτάμενων οχημάτων να έχουν πρόσβαση σε αυτή ενώ σχεδιάζουν τα οχήματά τους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αιωνόβια γιαγιά στην Ουκρανία περπάτησε 10χλμ για να γλυτώσει από τους εισβολείς Ρώσους (Video&Photos)

Συγκινητική είναι η ιστορία μίας 98χρονης γυναίκας στην Ουκρανία η οποία περπάτησε 10 χιλιόμετρα με το μπαστούνι της για να ξεφύγει από τους Ρώσους εισβολείς. Ηρωίδα αποκαλούν Μ...

Φόρτωση άρθρων...