Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Νότια Κορέα: Ζευγάρι κατέστρεψε κατά λάθος έργο τέχνης αξίας 500.000 δολαρίων (Video)

Viral
Zευγάρι στη Νότια Κορέα κατηγορείται για βανδαλισμό αφού άπλωσε μπογιά σε έργο Τέχνης αξίας 500.000 δολαρίων.

Το έργο Τέχνης είναι διά χειρός του Αμερικανού καλλιτέχνη γκράφιτι, JonOne, που ζει στη Νέα Υόρκη, ενώ το ζωγράφισε μπροστά σε κοινό στη Σεούλ το 2016.

Τα κουτιά με τα χρώματα και τα πινέλα από τη ζωντανή παράσταση μεταφέρθηκαν με το γκράφιτι, σε γκαλερί στο Lotte World Mall, εμπορικό συγκρότημα στην περιοχή Songpa της Σεούλ, είναι τοποθετημένα στο δάπεδο μπροστά από τον πίνακα και θεωρούνται μέρος του έργου Τέχνης 240 X 700 εκατοστά, χωρίς τίτλο, και εκτιμάται ότι αξίζει περίπου 500.000 δολάρια.

Το ζευγάρι των νεαρών, ένας άνδρας και μια γυναίκα περίπου 20 ετών, καταγράφηκε από κάμερες κλειστού κυκλώματος, όπως είπε το προσωπικό της γκαλερί την περασμένη Παρασκευή, να παίρνει μπογιά και να την απλώνει στο έργο τέχνης.

Οι δύο δράστες του φερόμενου βανδαλισμού δήλωσαν ότι είχαν λανθασμένα σκεφτεί ότι επιτρεπόταν να προσθέσουν τη δική τους «πινελιά» ως «συμμετοχική τέχνη».

Ο επιμελητής της έκθεσης, Κανγκ Γουκ, στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάζεται το έργο, διευκρίνισε ότι η γκαλερί αποφάσισε να μην καταθέσει μήνυση επειδή φάνηκε πως ήταν πραγματικά ένα σφάλμα.

Έπειτα από το περιστατικό, τοποθετήθηκαν συρματόπλεγμα και πρόσθετες πινακίδες που αναγράφουν «Μην αγγίζετε».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μόνα Λίζα: Λύθηκε το μυστήριο για το αν είναι φανταστικό ή πραγματικό το τοπίο του πίνακα

Το τοπίο στον πίνακα της Μόνα Λίζα του Λεονάρντο ντα Βίντσι έχει πυροδοτήσει ατελείωτες συζητήσεις σχετικά με το αν είναι πραγματικό ή αποκύημα της φαντασίας του ζωγράφου. Κι ενώ λ...

Φόρτωση άρθρων...