Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Ντέιβιντ Μπάουι: Πουλήθηκαν στη Warner τα δικαιώματα των τραγουδιών του

Viral

Μια θυγατρική εταιρεία του κολοσσού Warner, η Warner Chappell Music αγόρασε τα δικαιώματα της μουσικής του Ντέιβιντ Μπάουι, από τους κληρονόμους του Βρετανού καλλιτέχνη.

Το ποσό της συναλλαγής ξεπέρασε τα 250 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με δημοσιεύματα αν και δεν έχει γίνει κάποια σχετική επιβεβαίωση.

Από το πρώτο άλμπουμ του καλλιτέχνη, το «David Bowie» του 1967, στο μεταθανάτιο «Toy», που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2021, «αυτή η ιστορική συμφωνία περιλαμβάνει το σύνολο του έργου του Μπάουι», 26 άλμπουμ που ηχογραφήθηκαν από τον καλλιτέχνη και εκατοντάδες τραγούδια, μεταξύ άλλων τα θρυλικά «Space Oddity»,  «Heroes», «Ziggy Stardust» ή «Let's Dance», ανακοίνωσε η Warner Chappell Music με δελτίο τύπου.

Η συμφωνία, την οποία υπέγραψαν οι κληρονόμοι του Ντέιβιντ Μπάουι, σημαίνει ότι η Warner είναι πλέον ιδιοκτήτρια ολόκληρης της συλλογής του σπουδαίου καλλιτέχνη, ως δημιουργού και τραγουδιστή και ενώ ο όμιλος διαχειριζόταν ήδη τον κατάλογό των ηχογραφημένων κομματιών του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αιωνόβια γιαγιά στην Ουκρανία περπάτησε 10χλμ για να γλυτώσει από τους εισβολείς Ρώσους (Video&Photos)

Συγκινητική είναι η ιστορία μίας 98χρονης γυναίκας στην Ουκρανία η οποία περπάτησε 10 χιλιόμετρα με το μπαστούνι της για να ξεφύγει από τους Ρώσους εισβολείς. Ηρωίδα αποκαλούν Μ...

Φόρτωση άρθρων...