Παρασκευή
19 Ιουλίου 2024

Ο Τιτανικός όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί: Βίντεο με το ναυάγιο σε κάθε λεπτομέρεια

Viral

Λεπτομέρειες του ναυαγίου του Τιτανικού, όπως δεν έχουμε δει ποτέ ξανά στο παρελθόν, αποκαλύπτει η πρώτη ψηφιακή σάρωση ολόκληρου του διάσημου ναυαγίου, που δημιουργήθηκε από εξειδικευμένη εταιρεία χαρτογράφησης.

Πλέον, οι λάτρεις της ιστορίας του Τιτανικού μπορούν να κάνουν μια τρισδιάστατη «περιήγηση» στο πλοίο που βυθίστηκε το 1912, οδηγώντας στον θάνατο περισσότερους από 1.500 ανθρώπους, μέσω ενός βίντεο που αναπτύχθηκε από περισσότερες των 700.000 εικόνων, οι οποίες έχουν ληφθεί από κάθε γωνία του ναυαγίου.

Η τρισδιάστατη απεικόνιση δείχνει το πλοίο σαν να βρίσκεται στη στεριά, δίνοντας, έτσι, στους ανθρώπους μια μοναδική οπτική πρόσβαση σε λεπτομέρειες, όπως η αίθουσα ασυρμάτου και ο σειριακός αριθμός στην προπέλα.

Πιστεύεται ότι αυτή είναι η πρώτη «αμερόληπτη ματιά» στο ναυάγιο του Τιτανικού, στο σύνολό του, και βασίζεται σε καθαρά δεδομένα.

 

 

Η σάρωση πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία χαρτογράφησης βαθέων υδάτων Magellan Ltd και την Atlantic Productions, η οποία γυρίζει και ένα ντοκιμαντέρ για το συγκεκριμένο έργο.

Υποβρύχια ρομπότ που ελέγχονταν από εξειδικευμένες ομάδες, πέρασαν 200 «σκληρές» ώρες για να χαρτογραφήσουν το μήκος και το πλάτος του ναυαγίου, το οποίο βρίσκεται σε δύο τμήματα στον Ατλαντικό Ωκεανό, στα ανοικτά των ακτών του Καναδά.

 

 

 

Οι ιστορικοί εκφράζουν την ελπίδα ότι η ψηφιακή σάρωση του Τιτανικού θα προσφέρει νέες πληροφορίες για το τι ακριβώς συνέβη τη μοιραία νύχτα της 14ης Απριλίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Atlantic Productions, Andrew Geffen δήλωσε στο BBC την Τετάρτη: «Μεγάλοι εξερευνητές έχουν κατέβει στον Τιτανικό... αλλά στην πραγματικότητα πήγαν με κάμερες πολύ χαμηλής ανάλυσης και μπορούσαν μόνο να κάνουν εικασίες για το τι συνέβη. Τώρα έχουμε μπροστά μας κάθε κομμάτι του Τιτανικού, κάθε λεπτομέρεια, μπορούμε να το συναρμολογήσουμε, οπότε για πρώτη φορά μπορούμε πραγματικά να δούμε τι συνέβη και να αξιοποιήσουμε πραγματικά επιστημονικά δεδομένα. Θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να εξετάσουμε όλες αυτές τις λεπτομέρειες, αλλά εβδομάδα με την εβδομάδα θα υπάρχουν νέα ευρήματα».

Το ναυάγιο του Τιτανικού βρίσκεται σε βάθος περίπου 12.500 ποδιών (3.800 μέτρων), περίπου 370 ναυτικά μίλια από τις ακτές του καναδικού νησιού Newfoundland. Βρίσκεται σε δύο κύρια κομμάτια που απέχουν μεταξύ τους περίπου 600 μέτρα.

Το πλοίο βυθίστηκε μετά από σύγκρουση με παγόβουνο στο παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη τον Απρίλιο του 1912.

 

τιτανικος

 

τιτανικος

 

τιτανικος

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εξωπλανήτης έχει οσμή κλούβιου αυγού

Πριν από 19χρόνια, το 2005 ανακαλύφθηκε σε απόσταση 65 ετών φωτός από τη Γη στον αστερισμό Αλώπηξ ένας «καυτός Δίας» δηλαδή ένας πλανήτης που έχει παρόμοιο ή κοντινό μέγεθος με αυτ...

Φόρτωση άρθρων...