Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Οι δακτύλιοι του Κρόνου θα εξαφανιστούν το 2025

Οι εντυπωσιακοί δακτύλιοι του πλανήτη Κρόνου θα εξαφανιστούν το 2025, σύμφωνα με επιστήμονες. Τους δακτύλιους του Κρόνου μπορεί να τους δει οποιοσδήποτε, αρκεί να είναι εξοπλισμένος με βασικό αστρονομικό εξοπλισμό.

Το 2025 οι δακτύλιοι του Κρόνου θα εξαφανιστούν από το οπτικό μας πεδίο, όχι μία αλλά δύο φορές. Αποτελούμενο από επτά διακριτούς δακτυλίους, αυτό το κοσμικό φαινόμενο πιστεύεται ότι σχηματίστηκε από τα υπολείμματα κομητών, αστεροειδών και φεγγαριών που έφτασαν πολύ κοντά στον Κρόνο και διαλύθηκαν από την τεράστια βαρυτική έλξη του πλανήτη.

Ακόμα, οι δακτύλιοι φιλοξενούν επίσης αμέτρητα παγωμένα θραύσματα και καλύπτονται από ένα στρώμα κοσμικής σκόνης. Η ακριβής ηλικία τους παραμένει θέμα συζήτησης, αν και πρόσφατη έρευνα υποστηρίζει ότι μπορεί να είναι σχετικά νέοι στο σύμπαν, αφού πιθανότατα σχηματίστηκαν πριν από 400 εκατομμύρια χρόνια.

Οι επιστήμονες έχουν παρατηρήσει ότι οι δακτύλιοι του Κρόνου μειώνονται, διασπώνται σταθερά σε μια βροχή παγωμένων σωματιδίων που κατεβαίνουν στην ατμόσφαιρα του πλανήτη. Το 2025, ο Κρόνος θα ευθυγραμμιστεί με τη Γη, καθιστώντας τους υπέροχους δακτυλίους του ουσιαστικά αόρατους.

Όμως, αυτό το θέαμα δεν είναι παρά ένα φευγαλέο κοσμικό γεγονός. Καθώς ο Κρόνος επιδιώκει τον τροχιακό χορό του για 29,5 χρόνια, θα γέρνει σταδιακά, παρουσιάζοντας για άλλη μια φορά την άλλη πλευρά των δακτυλίων του, φτάνοντας σε κορυφαία εμφάνιση το 2032.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τι έτρωγαν οι άνθρωποι πριν από 15.000 χρόνια – Νέα έρευνα ανατρέπει όσα γνωρίζαμε

Η αντίληψη ότι οι κοινωνίες των κυνηγών τροφοσυλλεκτών βασίζονταν σε σημαντικό βαθμό στο κρέας είχε επικρατήσει έως τώρα. Ωστόσο, νέα στοιχεία που προκύπτουν από μία πρωτοποριακή ...

Tο αρχαιότερο παράπονο από έναν γιο στη μητέρα του – H επιστολή που γράφτηκε πριν από 4.000 χρόνια (εικόνες)

Μία επιστολή που γράφτηκε πριν από σχεδόν 4.000 χρόνια θεωρείται ότι είναι το αρχαιότερο παράπονο από έναν γιο στη μητέρα του. Η Zinu, μία μητέρα που έζησε στην πόλη Λάρσα της αρχα...

Φόρτωση άρθρων...