Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Ελλάς, το μεγαλείο σου: Οι Κινέζοι έφτιαξαν τη δική τους... Σαντορίνη με 1 δισ. ευρώ - Πιστό αντίγραφο της Οίας (βίντεο)

Viral

Την ομορφιά και η μοναδικότητα της Σαντορίνης είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για αυτό και την... ζήλεψαν στην Κίνα.

Σε μια επαρχία της Κίνας, το Γιουνάν, θέλησαν να φτιάξουν μια μικρογραφία του νησιού των Κυκλάδων για να έχουν γεύση Ελλάδος λίγο πιο κοντά τους.

Πρόκειται για έναν ορεινό οικισμό που ονομάζεται «Πολιτεία του Νταλί» και επί της ουσίας είναι ένα μεγάλο θέρετρο με πολυτελή ξενοδοχεία που θυμίζει Σαντορίνη. Έχει θέα σε λίμνη και έχει τουριστικά πανδοχεία, επιχειρήσεις, διαμερίσματα και μικρούς ελικοειδείς δρόμους στολισμένους με λουλούδια και φυτά.

kina-santorini

Καλύπτει έκταση 3.700 στρεμμάτων και για να δημιουργηθεί απαιτήθηκε μια συνολική επένδυση 1 δισ. ευρώ.

Επίσης η δημιουργία μπορεί να βασίζεται στη Σαντορίνη, αλλά απέχει πολύ από το να είναι θυμίζει την αυθεντική εκδοχή. Διαθέτει πάντως λευκά κτίσματα, γαλάζιους τρούλους, σοκάκια και πανοραμική θέα στο νερό.

Οι Κινέζοι λατρεύουν να παντρεύονται στην Σαντορίνη και μερικοί βρίσκουν το θέρετρο στο Γιουνάν ως μια εναλλακτική λύση. Για τους Κινέζους είναι ο φιλόδοξος τουριστικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών, ελκυστικός για έναν πληθυσμό που δεν μπορεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό αλλά μπορεί να αντέξει οικονομικά μια «διεθνή εμπειρία».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ένα σκαλισμένο οστό 130.000 ετών αποκαλύπτει πώς σκέφτονταν οι Νεάντερταλ (εικόνες)

Ένα οστό από χέρι αρκούδας με δεκαεπτά τομές βρέθηκε την δεκαετία του 1950. Αυτό το αντικείμενο έχει αναφερθεί ως η πρώτη απόδειξη των γνωστικών ικανοτήτων των Νεάντερταλ στην περι...

Σάμος: Πόλος έλξης για χιλιάδες Τούρκους τουρίστες - Τι αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ

Τις φυσικές ομορφιές της Σάμου και το εύρος δυνατοτήτων πρόσβασης από την Τουρκία δημοφιλή μέσα ενημέρωσης της γείτονος χώρας το τελευταίο διάστημα. Τα δημοσιεύματα αναφέρονται ...

Φόρτωση άρθρων...