Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Πίνακας Τσόρτσιλ που ήταν στο γιοτ του Ωνάση πουλήθηκε 1,4 εκατ. δολάρια

Viral

Ένας πίνακας του Ουίνστον Τσώρτσιλ πουλήθηκε έναντι 1,84 εκατομμυρίων δολαρίων, σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, στη Νέα Υόρκη στις ΗΠΑ από τον οίκο Philips.

O πίνακας του Ουίνστον Τσόρτσιλ είχε προσφερθεί από τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας στον φίλο του, Έλληνα εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση.

Η ελαιογραφία αυτή με τίτλο «The Moat, Breccles», που φιλοτεχνήθηκε από τον Τσόρτσιλ το 1921, είχε εκτιμηθεί από τον οίκο Φίλιπς μεταξύ 1,5 και 2 εκατομμυρίων δολαρίων, μακράν των 11,6 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε πιάσει ένας άλλος πίνακας του Τσόρτσιλ, ο οποίος είχε πουληθεί από την Αντζελίνα Ζολί μέσω του οίκου Christie's τον περασμένο Μάρτιο.

Ο Τσόρτσιλ είχε κρατήσει αυτό το τοπίο για 40 χρόνια, πριν το προσφέρει το 1961, τέσσερα χρόνια πριν από το θάνατό του, στο φίλο του και βασιλιά του τζετ-σετ Αριστοτέλη Ωνάση, είχε εξηγήσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζαν-Πολ Ενγκελέν, αντιπρόεδρος του οίκου Φίλιπς, πριν από την πώληση.

Ο εφοπλιστής ήταν τόσο υπερήφανος γι' αυτό το δώρο ώστε το κρέμασε σε τιμητική θέση, πίσω από το διάσημο μπαρ, το λεγόμενο Ari's bar, της θαλαμηγού του, δίπλα σε έργα των Γκογκέν, Ελ Γκρέκο, Πισάρο και Βερμέερ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επιστήμονας λέει ότι ανακάλυψε την αιτία της κατάρας του Τουταγχαμών - Γιατί πέθαναν όλοι όσοι άνοιξαν τον τάφο του

Ένας επιστήμονας ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε την αιτία της «κατάρας του Φαραώ» που πιστεύεται ότι σκότωσε περισσότερους από 20 ανθρώπους που άνοιξαν τον τάφο του βασιλιά Τουταγχαμών ...

Φόρτωση άρθρων...