Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Αγγλία: Πωλείται το ιδιωτικό νησί που ενέπνευσε την Αγκάθα Κρίστι (Photos)

Viral

Προς πώληση διατίθεται το ιδιωτικό νησί Μπεργκ στις ακτές του Μπίγκμπερι, στο νότιο Ντέβον της Αγγλίας. 

Στο νησί υπάρχει το πολυτελές ξενοδοχείο, Burgh Island Hotel, που χτίστηκε το 1929 και έχει φιλοξενήσει διάσημους καλεσμένους, όπως τον δούκα και τη δούκισσα του Ουίνδσορ, τους Beatles και τη Νάνσι Κούναρντ.

Μάλιστα, φημολογείται ότι στο ξενοδοχείο συναντήθηκαν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Αϊζενχάουερ και ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας πριν από την D-Day το 1945. 
Αλλά η πιο γνωστή καλεσμένη ήταν ίσως η Αγκάθα Κρίστι, η οποία είχε βρει στο νησί καταφύγιο και έγραψε εκεί δύο από τα μυθιστορήματά της και συγκεκριμένα το «Μετά δεν έμεινε κανένας» και το «Δύο εγκλήματα κάτω από τον ήλιο».

Πωλείται το ιδιωτικό νησί που ενέπνευσε την Αγκάθα Κρίστι

Το νησί που πωλείται από το κτηματομεσιτικό γραφείο Knight Frank περιγράφεται σχεδόν μοναδικό στη Βρετανία και το ξενοδοχείο ένα από τα καλύτερα δείγματα αρχιτεκτονικής Art Deco στην Ευρώπη. Οι προσφορές ξεκινούν από 15 εκατομμύρια αγγλικές λίρες.

Ο ιδιοκτήτης του Τζάιλς Φουξ δήλωσε στο BBC ότι είχε το προνόμιο να ανακαινίσει και να αναβαθμίσει το Burgh Island Hotel τα τελευταία χρόνια και είναι απίστευτα περήφανος για όσα πέτυχε. Είναι ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας του Ντέβον και είμαι ενθουσιασμένος που βλέπω τι επιφυλάσσει το μέλλον για ένα από τα πιο πολύτιμα τουριστικά περιουσιακά στοιχεία της Βρετανίας, υπογράμμισε.

Ο Τζάιλς Φουξ είπε στη συνέχεια ότι θέλει να το πουλήσει επειδή το ξενοδοχείο είναι «μια απαιτητική ερωμένη και κατέληξε να ασχολείται όλο και περισσότερο με αυτό εις βάρος της ζωής του και άλλων επιχειρήσεων».

Πωλείται το ιδιωτικό νησί που ενέπνευσε την Αγκάθα Κρίστι

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μυστήριο με τον τρομακτικό ήχο που καταγράφηκε στα βάθη της θάλασσας – Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες

Mμυστήριο έχει προκαλέσει τρομακτικός ήχος που καταγράφηκε στα βάθη της θάλασσας στο πιο απομακρυσμένο σημείο της Γης. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν την αλήθεια, παρά τις θεωρίες συνωμ...

Φόρτωση άρθρων...