Πέμπτη
25 Ιουλίου 2024

Πώς έξυπνα γυαλιά βοηθούν στο πρώτο ραντεβού

Έξυπνα γυαλιά που βοηθούν στο πρώτο ραντεβού έφτιαξαν φοιτητές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συγκεκριμένα, φοιτητές στις ΗΠΑ δημιούργησαν ένα ζευγάρι έξυπνων γυαλιών τα οποία παρακολουθούν τη συζήτηση ανάμεσα στα δύο άτομα που έχουν βγει ραντεβού και προβάλουν στο χρήστη τους απαντήσεις που θα πρέπει να δίνει σε ερωτήματα που δέχεται. 

Τα γυαλιά ονομάζονται  RizzGPT και όπως είναι ευνόητο από το όνομα τους ενσωματώνουν τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.

Τα γυαλιά διαθέτουν μια κάμερα και ένα μικρόφωνο που καταγράφουν τη συζήτηση και τη μεταδίδουν στο διάσημο πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT το οποίο σε πραγματικό χρόνο μεταδίδει σχόλια και πιθανές απαντήσεις στα μάτια του κατόχου των γυαλιών με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας. 

Τα γυαλιά χρησιμοποιούν την τέταρτη έκδοση του ChatGPT αλλά και το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης Whisper ενώ χρησιμοποιείται το σύστημα Monocle για την προβολή εικόνων επαυξημένης πραγματικότητας.

Όπως αναφέρει και το όνομα του το σύστημα Monocle αποτελείται από ένα μονόκλ το οποίο τοποθετείται μπροστά από τον ένα φακο των γυαλιών και είναι αυτό που διαθέτει την κάμερα και το μικρόφωνο. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εντοπίστηκε νερό σε μυστηριώδη εξωπλανήτη

Νερό εντοπίστηκε σε μυστηριώδη εξωπλανήτη. Ομάδα αστρονόμων παρουσιάζει την ανακάλυψη νερού στην ατμόσφαιρα ενός εξαιρετικά ζεστού εξωπλανήτη που είναι επίσης ένας από τους πιο «με...

Φόρτωση άρθρων...