Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Πώς έξυπνα γυαλιά βοηθούν στο πρώτο ραντεβού

Έξυπνα γυαλιά που βοηθούν στο πρώτο ραντεβού έφτιαξαν φοιτητές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συγκεκριμένα, φοιτητές στις ΗΠΑ δημιούργησαν ένα ζευγάρι έξυπνων γυαλιών τα οποία παρακολουθούν τη συζήτηση ανάμεσα στα δύο άτομα που έχουν βγει ραντεβού και προβάλουν στο χρήστη τους απαντήσεις που θα πρέπει να δίνει σε ερωτήματα που δέχεται. 

Τα γυαλιά ονομάζονται  RizzGPT και όπως είναι ευνόητο από το όνομα τους ενσωματώνουν τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.

Τα γυαλιά διαθέτουν μια κάμερα και ένα μικρόφωνο που καταγράφουν τη συζήτηση και τη μεταδίδουν στο διάσημο πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT το οποίο σε πραγματικό χρόνο μεταδίδει σχόλια και πιθανές απαντήσεις στα μάτια του κατόχου των γυαλιών με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας. 

Τα γυαλιά χρησιμοποιούν την τέταρτη έκδοση του ChatGPT αλλά και το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης Whisper ενώ χρησιμοποιείται το σύστημα Monocle για την προβολή εικόνων επαυξημένης πραγματικότητας.

Όπως αναφέρει και το όνομα του το σύστημα Monocle αποτελείται από ένα μονόκλ το οποίο τοποθετείται μπροστά από τον ένα φακο των γυαλιών και είναι αυτό που διαθέτει την κάμερα και το μικρόφωνο. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιαπωνία: Τρένο υψηλής ταχύτητας καθυστέρησε μετά τον εντοπισμό φιδιού σε βαγόνι

Η ακρίβεια των δρομολογίων του σιδηροδρομικού δικτύου της Ιαπωνίας είναι γνωστή. Ωστόσο, την Τρίτη το βράδυ η ομαλή λειτουργία ενός τρένου του δικτύου σιδηροδρομικών γραμμών υψηλής...

Ένα σκαλισμένο οστό 130.000 ετών αποκαλύπτει πώς σκέφτονταν οι Νεάντερταλ (εικόνες)

Ένα οστό από χέρι αρκούδας με δεκαεπτά τομές βρέθηκε την δεκαετία του 1950. Αυτό το αντικείμενο έχει αναφερθεί ως η πρώτη απόδειξη των γνωστικών ικανοτήτων των Νεάντερταλ στην περι...

Φόρτωση άρθρων...