Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Πύραυλος της SpaceX με 4 αστροναύτες απογειώθηκε με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (video)

Viral

Πύραυλος Falcon 9 της SpaceX απογειώθηκε από το διαστημικό κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα με τέσσερις αστροναύτες – τρεις Αμερικανούς και έναν Γερμανό – οι οποίοι έχουν προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ), αποστολή που αναμεταδίδεται απευθείας.

 

Η απογείωση, που χαιρετίστηκε με ζητωκραυγές στο κέντρο ελέγχου της SpaceX, έγινε στις 21:03 της Τετάρτης (τοπική ώρα στις 04:03 σήμερα ώρα Ελλάδας). Πρόκειται για την τρίτη μεταφορά αστροναυτών στον ΔΔΣ από τη SpaceX για λογαριασμό της αμερικανικής υπηρεσίας διαστήματος, της NASA.

 

Τα τέσσερα μέλη του πληρώματος θα πάνε στον διεθνή διαστημικό σταθμό για 6 μήνες και θα λάβουν περισσότερα δεδομένα για το πώς το διάστημα επηρεάζει την ανάπτυξη τροφίμων για τις αντίστοιχες υπηρεσίες τους, όπως η NASA και η ESA. Τα μέλη του πληρώματος είναι: ο Matthias Maurer, Γερμανός αστροναύτης της ESA και οι Αμερικανοί Thomas Marshburn, Raja Chari και Kayla Barron.

Οι τέσσερις αστροναύτες επρόκειτο να φτάσουν στον διαστημικό σταθμό, σε τροχιά περίπου 250 μίλια (400 χλμ.) πάνω από τη Γη, το απόγευμα της Πέμπτης μετά από μια πτήση περίπου 22 ωρών.

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αντικείμενο που διαπέρασε την οροφή σπιτιού προερχόταν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Αντικείμενο που έπεσε από τον ουρανό και διαπέρασε την οροφή και δυο πατώματα κατοικίας στην αμερικανική πολιτεία Φλόριντα νωρίτερα φέτος προερχόταν πράγματι από τον Διεθνή Διαστημ...

Φόρτωση άρθρων...