Τετάρτη
22 Μαΐου 2024

Σαν σήμερα δημιουργήθηκε το YouTube - Δείτε το πρώτο βίντεο που αναρτήθηκε

To YouTube δημιουργήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2005

Viral
Tags: YouTube

To YouTube είναι ουσιαστικά μια πλατφόρμα που επιτρέπει κοινοποίηση, αποθήκευση, αναζήτηση και αναπαραγωγή ψηφιακών βίντεο και ψηφιακών ταινιών. Δημιουργήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2005.

Τον Νοέμβριο του 2006 ονομάστηκε από το περιοδικό Time "Invention of the Year 2006" (Η Εφεύρεση του 2006). Τον Οκτώβριο του 2006, η εταιρεία αγοράστηκε από την Google με ανταλλαγή μετοχών αξίας 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ και σήμερα λειτουργεί ως θυγατρική της Google. Η εταιρία εδρεύει στο Σαν Μπρούνο της Καλιφόρνια.

Οι ιδρυτές

Το YouTube ιδρύθηκε από τον Τσαντ Χάρλεϊ, τον Στηβ Τσεν και τον Τζουντ Καρίμ, οι οποίοι ήταν όλοι πρώην υπάλληλοι της PayPal. Ο Χάρλεϊ σπούδασε σχεδιασμό (Designers), και ο Τσεν με τον Καρίμ σπούδασαν πληροφορική μαζί στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις της Ουρμπάνας.

Το πρώτο βίντεο από το YouTube, με τίτλο "Me at the zoo", δείχνουν τον συνιδρυτή Τζουντ Καρίμ στο Diego Zoo San.

Το βίντεο αναρτήθηκε στις 23 Απριλίου του 2005, και ακόμα προβάλλεται στην ιστοσελίδα με πάνω από 200 εκατομμύρια προβολές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι φυσητήρες επικοινωνούν με φωνητικό αλφάβητο – Πώς θα μιλήσουμε απευθείας μαζί τους

Με φωνητικό αλφάβητο επικοινωνούν οι φυσητήρες. Αν και θεωρούνται είδος φάλαινας στην πραγματικότητα οι φυσητήρες είναι ξεχωριστό θαλάσσιο ον που συγγενεύει περισσότερο με τα δελφί...

Φόρτωση άρθρων...