Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Στο φως βυθισμένο χωριό στην Ιταλία (Photos)

Viral

Το χωριό Curon κάποτε είχε περίπου 900 κατοίκους που ζούσαν σε 160 σπίτια, αλλά πλημμύρισε το 1950 για να δημιουργηθεί ένα υδροηλεκτρικό εργοστάσιο.

Τώρα αποκαλύφθηκαν και πάλι τα ερείπια του χωριού, το οποίο βυθίστηκε εδώ και πάνω από 70 χρόνια.

Αφού εντοπίστηκαν διαρροές, η λίμνη αποστραγγίστηκε προσωρινά για εργασίες επισκευής στη δεξαμενή, αποκαλύπτοντας ό,τι απομένει από το χωριό στην επαρχία του Νότιου Τιρόλου που συνορεύει με την Ελβετία και με την Αυστρία.

Οι εργάτες άρχισαν να αποστραγγίζουν τη λίμνη πριν από λίγους μήνες και τον Απρίλιο, μετά την τήξη ενός στρώματος πάγου, η περιοχή ήταν εντελώς στεγνή.

Ακάλυπτοι σωροί από τούβλα και μπάζα και μερικά βήματα - είναι όλα όσα απομένουν από το παλιό χωριό Curon, το οποίο δάνεισε το όνομά του σε μια ιταλική σειρά τρόμου στο Netflix με βάση τη χαμένη πόλη.

«Ήταν περίεργο για μένα να περπατώ ανάμεσα στα ερείπια σπιτιών, ένιωσα περιέργεια και θλίψη», ανέφερε η κάτοικος Λουκία Αζολίνι.

Τα ξενοδοχεία στην επαρχία παρέμειναν κλειστά για μήνες λόγω των περιορισμών του κορωνοϊού, οπότε λίγοι άνθρωποι παρατήρησαν την επανεμφάνιση του Curon έως ότου οι επισκέπτες άρχισαν να επιστρέφουν στην περιοχή καθώς η Ιταλία χαλάρωσε τους κανόνες lockdown.

Μια εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας άρχισε να ρίχνει νερό στη λίμνη πριν από μια εβδομάδα, και σε μερικές εβδομάδες θα είναι γεμάτη και το χωριό θα βυθιστεί ξανά.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανακαλύφθηκε νέο είδος φιδιού στην Ταϊλάνδη – Mπορεί να σκαρφαλώσει σε ύψος 50 μέτρων (Photos)

Ένα νέο είδος φιδιού ανακάλυψαν δύο κυνηγοί ερπετών στην Ταϊλάνδη. Το νέο είδος φιδιού έχει κυνόδοντες που μοιάζουν με λεπίδες και μπορεί να σκαρφαλώσει σε ύψος 50 μέτρων. Σύμφ...

Φόρτωση άρθρων...