Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Αυτό είναι το διαστημικό ταξί της NASA (Video&Photos)

Στη δημοσιότητα έδωσε η «Sierra Nevada Corporation» εικόνες από τις εγκαταστάσεις που κατασκευάζεται το «Dream Chaser» το σκάφος που κατασκευάζει η εταιρεία για λογαριασμό της NASA. 

Πρόκειται για ένα σκάφος που ανήκει στην κατηγορία των διαστημοπλάνων μπορεί να λειτουργεί δηλαδή και ως συμβατικό αεροπλάνο και ως διαστημόπλοιο. 

Μπορεί δηλαδή να προσγειώνεται και σε απλούς αεροδιαδρόμους και μάλιστα με χαμηλές ταχύτητες. Ο σχεδιασμός της NASA είναι το σκάφος αυτό να εκτελεί χρέη διαστημικού ταξί.

Το «Dream Chaser» διαθέτει ένα πρωτοποριακό σύστημα αναδιπλούμενων φτερών δυνατότητα που του επιτρέπει να μπορεί να τοποθετηθεί για εκτόξευση σε διαφόρων ειδών πυραύλους ενώ μπορεί να εκτελεί αποστολές με πλήρωμα αλλά και αυτόνομα. To σκάφος μπορεί να αντέχει θερμοκρασίες 1,700 βαθμών Κελσίου καθώς επιστρέφει από το

Διάστημα εισερχόμενο στη γήινη ατμόσφαιρα και να μειώνει την θερμοκρασία του μέσα σε ελάχιστα λεπτά για να προσγειωθεί ομαλά.

Το διαστημικό ταξί της NASA

Η ομάδα κατασκευής του σκάφους αποτελείται από εκατοντάδες άτομα τα οποία φωτογραφήθηκαν όλα μαζί με αυτό στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Κολοράντο. Το σκάφος αυτό είναι το πρώτο από τον στόλο που θα δημιουργηθεί και του δόθηκε το όνομα Tenacity. 

Το διαστημικό σκάφος θα πραγματοποιεί αποστολές μεταφοράς προσωπικού και φορτίων στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για λογαριασμό της NASA αλλά η εταιρεία σκοπεύει σε επόμενη φάση να το διαθέτει και στον ιδιωτικό τομέα είτε για τουριστικές βόλτες έξω από τη Γη ή για μεταφορές στους ιδιωτικούς διαστημικούς σταθμούς που πρόκειται να δημιουργηθούν τα επόμενα χρόνια σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό η πρώτη πτήση του «Dream Chaser» στο διάστημα θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2024.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σάμος: Πόλος έλξης για χιλιάδες Τούρκους τουρίστες - Τι αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ

Τις φυσικές ομορφιές της Σάμου και το εύρος δυνατοτήτων πρόσβασης από την Τουρκία δημοφιλή μέσα ενημέρωσης της γείτονος χώρας το τελευταίο διάστημα. Τα δημοσιεύματα αναφέρονται ...

Φόρτωση άρθρων...